Luminize_2017_Live

Hrvatski all-girl kvartet Luminize na turneji sa Golden Earringom!

Muzika - regija Show Time

All-girl sastav Luminize predstavlja novi videospot za baladu ”Follow You” u trenutku kada ga očekuje gostovanje na turneji kultne holandske hard rock grupe Golden Earring.

Kvartet koji čine Marcela, Matilda, Tea i Irena, rođene u Crikvenici i već nekoliko godina sa adresom u Den Haagu, regionalnim muzičkim fanovima ranije su se predstavile singlovima pod etiketom Universal Musica ”Zašto još volim te” ft. Marin Jurić-Čivro, ”Glavni lik” i ”Twilight”, kojim su napravile zaokret ka dark-pop zvuku, a sada u istom stilu predstavljaju baladu ”Follow You”.

Novi singl dolazi malo prije početka turneje kultnog holandskog eksperimentalnog hard rock benda Golden Earring, čiji su korijeni, zanimljivo, nastali 1961. u istom gradu u kojem sada stvaraju Luminize.

Bend, koji se planetarno proslavio 1973. godine megahit pjesmom ”Radar Love”, prije dvije godine je koncertom u Ziggo Dome areni u Amsterdamu obilježio 50 godina izlaska svog debitantskog singla “Please Go”.

Slavljenički koncert je objavljen kao DVD ”Five Zero” i tim povodom Golden Earring se 9. 12. vraća u istu dvoranu, odakle će započeti novu turneju, a ogromno priznanje odali su talentu i internacionalnom potencijalu sastava Luminize, koji su odabrali kao ‘support act’.