Marija Žeželj ili inspirativna priča o internetskoj teen senzaciji

Muzika - regija Show Time

Svijet je pun mladih bloger, vlogger ili youtube zvijezda koje iz virtuelnog svijeta uzlete u vrh realnog celebrity društva. Novosađanka Marija Žeželj, koja će za tri dana tek biti punoljetna, takva je domaća priča o novoj muzičkoj zvijezdi koja se rađa.

Nakon uspješnog debi-singla ”Dance Like Nobody’s Watching”, Marija nastavlja svoju muzičku avanturu novim singlom ”Louder Than A Drum”, koja je od danas dostupna u radijskom eteru te u digitalnom obliku, putem Deezera i Google Playa.

Samo u kratkim crtama: tinejdžerka, koja već sedam godina trenira odbojku i pet godina se bavila jazz baletom, s 15 je pokrenula svoj You Tube kanal po uzoru na neke poznate britanske jutjubere i za samo nekoliko mjeseci postala zapažena među vršnjacima koji su je počeli pratiti u sve većem broju.

Posebna strana ove price jeste da je Marija generacijski angažirana, da sudjeluje u aktivnostima protiv vršnjačkog nasilja – i da je napisala roman ”Moj slatki život”, posvećen odrastanju djevojčica na pragu svih mogućih tinejdžerskih iskušenja.

Jedno slučajno pjevanje sa prijateljicom, što je, naravno, objavila na svom kanalu, zaintrigiralo je produkcijsku kuću Universal Music Serbia i rezultat glasi: na probnom snimanju u Beču, u studiju producentskog dvojca Popmaché pokazalo se da je Marija Žeželj i iznimni pjevački potencijal.

S njima je potom ljetos uradila i debitantski singl ”Dance Like Nobody’s Watching”, čiji prateći video trenutno broji blizu 14 miliona YouTube pregleda, a danas je objavljen i drugi ”Louder Than A Drum”, dinamična pop-pjesma, u kojoj Marija slušatelje vodi iza kulisa njenog uzbudljivog života. Singl govori o raznolikim situacijama u kojima se ona svakodnevno nalazi i predstavlja priču njenog razvoja iz tinejdžerke u mladu i nezavisnu ženu, pritom pažljivo slušajući zvuk svog srca i vjerujući svojoj intuiciji.

U međuvremenu Marija je je boravila u Coca Cola WOAH Summer Houseu, gde je surađivala s poljskim dvojcem AbstrachujeTV i švedskim Roomiem, a trenutno se nalazi u Beču, gdje promovira svoj novi singl s austrijskim medijima, otkrivši jutros u javljanju u program beogradskog PLAY radija kako je jučer zajedno s američkim pjevačem Alexom Aionom uživo izvela njegovu pjesmu ”Does It Feel Like Falling”, na showcase koncertu u Universal Music Austria uredu, pred medijima i influencerima.

Među nekoliko ozbiljnih pokušaja domaćih izvođača da naprave internacionalnu karijeru, može se dogoditi, eto, da jedna mlada pjevačica, koja je tek na startu svoje karijere, ode najdalje.