Analiza uma

Ispod čekića: Analiza uma, Gretta, Dogma, Sam Smith…

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Nove video i audio singlove izbacili su ‘njemačka a naša’ rock grupa Analiza uma, zagrebački rock kvartet Gretta, pulska Dogma, a od danas i domaća publika može kupiti novi album Sama Smitha u CD i vinilnom LP formatu.

Analiza uma: Ljubav je spas

Ekipa domaćih muzičara koja živi i radi u Frankfurtu pod imenom Analiza umA objavljuje novi video broj ”Ljubav je spas”, kojim najavljuje nasljednika svog prvog istoimenog albuma, što se početkom ove godine pojavio pod etiketom Dallas Recordsa.

Predvođena osnivačem, gitaristom i pjevačem Markom Pavićem, Analiza uma ovog puta kolektivno stavlja autorski potpis na pjesmu.

Gretta: Mali svijet

Nakon plesnog singla i 360° videospota “Vatromet za kraj”, zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Mali svijet“, drugi najavni singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma.

Album radnog naziva “Gravitacija” izlazi početkom iduće godine, a već sada se zna da će ga Gretta promovirati velikom turnejom po Hrvatskoj, sa finalnim koncertom 24. 3. u Tvornici kulture.

Podsjetimo: Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (“Fanatik” – 2008., “Vidim što vidim” – 2010., “Kreteni” – 2012., “Boje i mirisi” – 2015.), osvojili su trofej Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto na razglasu, publika ih je slušala na bežičnim slušalicama).

Dogma: Nemir

Singlom ”Nemir” pulski indie rock bend Dogma najavljuje svoj peti studijski album, čiji se izlazak očekuje na proljeće 2018.

Nova pjesma je duet i pjevaču Dogme Sandru Petteneru priključuje se Maja Griparić (ex The Chweger), muziku, aranžman i produkciju potpisuje Dogma, a mix & mastering odrađen je u Londonu.

Starcrawler: I Love LA

Evo jedne novosti i sa svjetske scene, zanimljive jer je riječ o debitantskom djelu rock and roll benda Starcrawler iz Los Angelesa čiji prvijenac producira slavni Ryan Adams, koji se tom ulogom više puta pohvalio na društvenim mrežama.

Kritičari su bend opisali kao kombinaciju The Cramps, The Yeah Yeah Yeahs, Alice Cooper, Ozzy Osbourne i The Runaways, a privukli su i pažnju poznatih muzičara kao što su Elton John, Dave Grohl i Gerard Way.

Svoj istoimeni debitantski album Starcrawler će objaviti 19. 1. 2018. i najavljuju ga pjesmom ”I Love LA”.

Sam Smith: CD & LP ”The Thrill Of It All” za domaće tržište

Universal Music Hrvatska danas na naše tržište pušta friško objavljeni album Sama SmithaThe Thrill Of It All, koji je u Americi već postao treći najprofitabilniji pop album godine.

Prošle su tri godine od objave njegovog debija ”In The Lonely Hour”, prodanog u više od 12 miliona primjeraka, te okićenog s tri BRIT nagrade, tri Billboard Music nagrade, četiri Grammya, šest MOBO nagrada, Golden Globe nagradom i mnogim drugim.