FilmMusicOrkestar, sastav koji izvodi isključivo filmsku muziku

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka kvartet FilmMusicOrkestar već je prvim nastupima, početkom ove godine, pobudio veliki interes publike u regiji, jer jedini u nas na specifičan način izvodi teme koje su obilježile filmsku epohu, a čini to vrlo uvjerljivo.

Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, uz instrumentalnu ekipu koju čine Željen Klašterka na gitari, Tihomir Novak na kontrabasu i Admir Ćulumarević na ritam gitari, FilmMusicOrkestar repertoar je kreirao od brojnih poznatih muzičkih tema iz svjetskih i posebno domaćih filmskih klasika, kao što su ”Skupljači perja”, ”Tko pjeva zlo ne misli”, ”Kod amidže Idriza”, ”Samo jednom se ljubi”, ”Underground”, ”Gori vatra” i ”Balkan express”.

Njihov muzički temelj je swing-jazz-bossanova i prve reakcije publike su više nego sjajne.

Ipak, ambicije FilmMusicOekrstra nisu samo vezane za maštovite obrade filmskih tema, već i za autorski rad, ali istog ugođaja.

Prvu autorsku temu ”Ovaj grad” napisali su za nastup na zagrebačkom Chansonfestu, koji će biti održan sutra (16. 11.) u zagrebačkom Kazalištu Komedija s koncertom u počast Zvonku Špišiću.

Riječ je o jubilarnom 20. izdanju međunarodnog festivala šansona i FilmMusicOrkestra će se naći u društvu nekih poznatih pjevača koji sudjeluju u programu, kao što su Anto Toni Janković, Ibrica Jusić, Mario Huljev, Jacques Houdek, Zdenka Kovačiček i Narcis Vučina.

Sljedeće veliko predstavljanje FilmMusicOrkestra će se dogoditi u nedjelju, 19. 11., kada će nastupiti u okviru pratećeg muzičkog programa Mostar Film Festivala, pa slijede koncerti u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, te još jedno pojavljivanje pred bh. publikom, u tuzlanskom BKC-u 25. 12.

Za još jednu zvučnu ilustraciju ovog zanimljivog kvarteta izabrali smo izvedbu pjesme ”Malo je malo dana” iz filma ”Kod Amidže Idriza”, kada im se na sceni sarajevskog Kamernog teatra priključio nenadani gost Emir Hadžihafizbegović.