Nina Badrić - Antonela Nela Đinić

Nina & Nela: usporedba dive na vrhuncu i talenta u naletu

Muzika - regija Show Time

Nina Badrić je objavila novu pjesmu ”Mijenja se vrijeme” s kojom pokazuje da se samo ona ne mijenja kao pjevačica visokih standarda, a istoga dana pojavio se prvi singl 21-godišnje Nele, za koju se čini da kroči stopama pjevačke dive.

Nina Badrić, koja je početkom 1990-ih počela graditi svoju ‘Peronality’ i ‘I’m So Excited’ karijeru (za manje upućene: naslov njenog nagrađenog albuma iz ’97. i pjesme koja joj je donijela internacionalna priznanja), jedna je od malobrojnijih pjevački zvijezda u regionu čiji izraz ima konstantu.

Drugim riječima, nije popuštala trendovskim iskušenjima kao lakšim načinom održavanja statusa, što se tako često događalo drugima. Dobro, možda mrvicu, ali barem ne jeftino.

Nova pjesma ”Mijenja se vrijeme” dosta podsjeća na početke njene karijere, kada je s modernim popom dominirala klupskom scenom, a to slikovito opisao producent pjesme Baby Dooks, koji je dao konačni zvuk autorskom broju Predraga Martinjaka-Peggyja:

“Nina je oduvijek bila gradska cura koja svojom pojavom, i karizmom, i glasom jedina može nositi svjetsku produkciju na ovim prostorima. Nina je odrasla na stranoj glazbi i osjeća je. S njom nema nepoznanica u studiju i njoj više nego ikome stoji urbani zvuk. Doduše, ona može otpjevati sve pa i telefonski imenik, ali mnogi ne mogu donijeti tako uvjerljivo ovakvu produkciju. To može samo ona.”

Igrom slučaja, istog dana izlazi video singl ”Netko kao ti” u izvedbi Antonele Đinić, koja se predstavlja scenskim imenom Nela.

Ovu 21-godišnju pjevačicu obilježava za ovo vrijeme prepoznatljivi početak: prije tri godine sudjelovala je u reality showu The Voice – najljepši glas Hrvatske. Zapažen nastup otvorio joj je put za pojavljivanje u televizijskom show serijalu HRT-a ”A strana”, koji je startao u proljeće ove godine i spaja zvijezde sa predstavnicima novije generacije u izvedbama antologijskih pjesama.

Dodatno obrazovanje stekla je i na Rock akademiji gdje je usavršila tehniku pjevanja, a nastupa i s popularnim sastavom Soul Fingers, veteranima koji su napunili četvrt stoljeća karijere. No, s prvom pjesmom autora Andreja Babića, gitariste zagrebačke rock grupe Markiz, Nela započinje solističku pjevačku karijeru.

Spomenuli smo igru slučaja, ali nije slučajno da Nela ima vokaciju koja podsjeća na Ninu Badrić od prije 25 godina.