Bruce Dickinson

Emotivna nota najave će Bruce Dickinson i Maiden doći u Zagreb

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Moćni su i omiljeni u rokerskom puku, ne samo među rock metalcima, ali oni koji su odgledali Dickinsonovo svjedočenje o njegovom nevjerovatnom koncertu u ratnom Sarajevu 1994. znaju zašto će doći i nakloniti se tom čovjeku.

Turneja Iron Maidena ”Legacy Of The Beast” iduće godine će na ovom prostoru svratiti samo u Zagreb, 24. 8. 2018.

Zbog praznih dana između prethodnog u bugarskom Plovdivu (22. 8.) i narednog u Krakovu (27. 8.) mogli smo maštati da će možda uvrstiti još neki nastup, da nije izričite napomene na njihovoj web stranici: Ni jedna zemlja neće biti dodata u ovaj raspored putovanja.

OK, pohodili su Maideni više puta ove prostore, još od 1980-ih, a ”Somewhere on Tour” su 10.-12. 9. 1986. čak otvorili koncertima u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svaki live im je zabavan za oči i uši… i vrijedni su štovanja.

Ipak, gledati Dickinsona i slušati njegove riječi, dvadesetak godina poslije ludo avanturističkog dolaska u Sarajevo pod opsadom, vidjeti trenutak u kojem mu je pobjegla suza iz oka i čuti razmišljanja neke ‘kao bogate, razmažene rock zvijezde’ (dokumentarac ”Scream for me Sarajevo”)… bio je to trenutak u kojem je on dospio na moj tron. Zbog kojeg želja za odlazak na njegov koncert je želja da mu se makar iz mase naklonim.

Kolja I.