Chuck Mosley

Tužni kraj C.Mosleyja… i drugih zvijezda čiji je život završio u bijedi

Celebrity Muzika - svijet Show Time

Chuck Mosley, rani pjevač grupe Fith No More, preminuo je u 57. godini od posljedica teške ovisnosti, daleko od sjaja i bogatstva slavnih muzičara. To nas je ponukalo da istražimo druge primjere velikih zvijezda koje su skončale u bijedi.

Chuck Mosley je bio pjevač rock funk-metal benda Faith No More između 1983. i 1988. godine i snimio s njim prva dva albuma “We Care A Lot” i “Introduce Yourself”.

Iz ekipe je izbačen zbog navodnog fizičkog sukoba sa basistom Billyjem Gouldom, a njegovo općenito sve nervoznije ponašanje u to vrijeme niko nije povezivao sa ‘čašicom više’. Sve što je poslije radio ni blizu nije bilo slavi i uspješnosti Faith No More, ali daleko od toga da nije mogao živjeti od muzike, između ostalog od tantijema kao jedan od autora pjesama na albumima matične grupe i glavni autor na izdanjima tri kasnija sastava koje je vodio.

Nažalost, tek poslije njegove smrti, 9. 11. u 57. godini, u objavi porodice saznajemo grubu istinu: “Nakon dugog razdoblja apstinencije, Charles Henry Mosley III izgubio je bitku za život zbog bolesti ovisnosti. Dijelimo sa vama način na koji je on otišao, u nadi da će poslužiti kao upozorenje drugima koji se bore sa ovisnošću od alkohola”.

Jedan detalj otkriva još strašniju činjenicu (i, nažalost, vrlo čestu u svim slučajevima teških ovisnosti) – porodica je dodala i da prihvaća donacije za pogrebne troškove! I ono što je imao pjevaču je otela kobna ovisnost.

Chuck_Mosley_performing_in_New_York_-_July_22,_2017
Chuck Mosley, nastup u New Yorku, 22.7.2017.

Danas, kada je umjetnost i biznis kao svaki drugi, po inerciji upadamo u zamku iskrivljene slike da je život uspješnih samo glamur i bogatstvo.

Zbog toga se nepojmljivom čini sudbina prve velike muzičke zvijezde Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji je bio slavljen i od vladara i od puka, a umro je sa dugovima i siromašan, te doslovno bačen u zajednički neobilježeni grob za anonimne siktnice.

Nažalost, sjaj velikih muzičkih zvijezda i danas je često varljiv, svaka od njih prolazi kroz brojna iskušenja nas običnih smrtnika, a izdvojili smo nekoliko primjera njihovog kraja i u doslovnoj bijedi.

2 razmišljanja na “Tužni kraj C.Mosleyja… i drugih zvijezda čiji je život završio u bijedi

  1. I think the admin of this web page is in fact working hard in favor of his website, because here
    every stuff is quality based data.

  2. Very good information. Lucky me I ran across your website by
    chance (stumbleupon). I have saved as a favorite
    for later!

Komentari su zatvoreni.