Celebrity Muzika - svijet Show Time

Tužni kraj C.Mosleyja… i drugih zvijezda čiji je život završio u bijedi

Chuck Mosley

Chuck Mosley, rani pjevač grupe Fith No More, preminuo je u 57. godini od posljedica teške ovisnosti, daleko od sjaja i bogatstva slavnih muzičara. To nas je ponukalo da istražimo druge primjere velikih zvijezda koje su skončale u bijedi.

Chuck Mosley je bio pjevač rock funk-metal benda Faith No More između 1983. i 1988. godine i snimio s njim prva dva albuma “We Care A Lot” i “Introduce Yourself”.

Iz ekipe je izbačen zbog navodnog fizičkog sukoba sa basistom Billyjem Gouldom, a njegovo općenito sve nervoznije ponašanje u to vrijeme niko nije povezivao sa ‘čašicom više’. Sve što je poslije radio ni blizu nije bilo slavi i uspješnosti Faith No More, ali daleko od toga da nije mogao živjeti od muzike, između ostalog od tantijema kao jedan od autora pjesama na albumima matične grupe i glavni autor na izdanjima tri kasnija sastava koje je vodio.

Nažalost, tek poslije njegove smrti, 9. 11. u 57. godini, u objavi porodice saznajemo grubu istinu: “Nakon dugog razdoblja apstinencije, Charles Henry Mosley III izgubio je bitku za život zbog bolesti ovisnosti. Dijelimo sa vama način na koji je on otišao, u nadi da će poslužiti kao upozorenje drugima koji se bore sa ovisnošću od alkohola”.

Jedan detalj otkriva još strašniju činjenicu (i, nažalost, vrlo čestu u svim slučajevima teških ovisnosti) – porodica je dodala i da prihvaća donacije za pogrebne troškove! I ono što je imao pjevaču je otela kobna ovisnost.

Chuck_Mosley_performing_in_New_York_-_July_22,_2017

Chuck Mosley, nastup u New Yorku, 22.7.2017.

Danas, kada je umjetnost i biznis kao svaki drugi, po inerciji upadamo u zamku iskrivljene slike da je život uspješnih samo glamur i bogatstvo.

Zbog toga se nepojmljivom čini sudbina prve velike muzičke zvijezde Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji je bio slavljen i od vladara i od puka, a umro je sa dugovima i siromašan, te doslovno bačen u zajednički neobilježeni grob za anonimne siktnice.

Nažalost, sjaj velikih muzičkih zvijezda i danas je često varljiv, svaka od njih prolazi kroz brojna iskušenja nas običnih smrtnika, a izdvojili smo nekoliko primjera njihovog kraja i u doslovnoj bijedi.

Ostavi komentar