Muzika BiH Show Time

Mustra Orchestra: Muzika iz romana, prvo poglavlje

Od Vardara pa do Triglava jednaka sudbina prati muzičke sastave iz manjih gradova: da pjesme koje pišu i izvode objavi zvučno ime, to bi bila vijest dana. I to je onda biznis, dok njihov rad ostaje samo luda ljubav za muziku.

Travničku trojku Mustra Orchestra – Saša Filipović (klavir, bas), Taik Ganić (gitara, saz, vokal), Almir Mulaimović (bubnjevi, udraljke) – već smo predstavljali, uoči zvaničnog izlaska njihovog prvog albuma ”Muzika iz romana”.

CD se u međuvremenu pojavio kao izdanje Zavičajnog muzeja Travnik, što je još jedna tipična ilustracija konstatacije iz podnaslova. Etablirani izdavači ne mogu pokriti baš sve što se događa na sceni, a počesto su inertni igrajući samo na sigurno i dobro je pruženu ruku potražiti i na neočekivanim mjestima.

Da nemaju tu ludu ljubav i potrebu da se iskažu, Mustra Orchestra ne bi ni započinjala svoj donkihotovski pohod prije četiri godine. Sad, nakon što su savladali presudnu barijeru, pred njima je drugo poglavlje – što više koncertnih nastupa.

U njihovom slučaju ne ustručavamo se biti i njihov ‘promotor’. Preporučujemo ih organizatorima posebnih programa u kojima se muzika ”sluša, gleda i čita”, kao što su instrumentalne autorske teme Mustra Orchestra, fini koloplet akustričnog popa, jazza i rocka sa etno motivima.

1 komentara

 • Odavno se osjecam odsjecen od nase scene.
  Malo zbog dzigere a vise zbog pomanjkanja interesa da se napravi nesto kao glas.ba.
  Vec nekoliko dana citam sve sto je postavljeno. Ludilo. Kao nekad Dzuboks.
  Pisanje je prva liga. Selekcija tema je pismena. Sve pet. Stranica moderna brza.
  Ovdje je publika (pismena) zeljna pismene muzike.
  Daj nam sunca …
  Pozdrav iz Sverige

Ostavi komentar