Holographic Human Element

Holographic Human Element – prvi album napokon u rukama

Muzika BiH Show Time

Poslije svih silnih muka koje su imali na putu do svog ‘konačno prvog diskografskog izdanja’, tek sada, kad ga imaju u rukama Travničani mogu reći: imamo prvi album!

Hod po mukama trajao je od 2014. i neostvarenog snimanja albuma kao glavne nagrade za pobjedu na Gitarijadi Zaječari, a nastavio se dugotrajnim skupljanjem budžeta nužnog čak i za sam-svoj-majstor snimanje u travničkom Alter Art Studiju.

Ljetošnji ugovor sa zagrebačkom Sponom da će ovaj izdavač objaviti prvijenac ”Philophobia” bila je za Holographic Human Element dobra vijest, najava da će se CD pojaviti u septembru još bolja, ali poučeni iskustvom – tek sada, kada im je stigao u ruke, ekipa HHE može zvanično objelodaniti da imaju svoj prvi album.

Od ukupno osam tema, za sedam su muziku, tekst i aranžmane potpisali svi članovi benda (Adnan Đonlić – gitare, Tihana Martinović – klavijature, Ajdin Škulj – bubnjevi), a temu ”Kad rasteš” preuzeli su iz opusa jedne od ranijih poznatih travničkih alter-rock grupa Puls asfalta.

Sve ih je moguće besplatno preslušati ili kupiti u najkvalitetnijem audio formatu na bandcamp profilu, a za BiH tržište je predviđena isporuka CD-a uz narudžbu u inbox bendovske Facebook stranice.

Kraj jedne priče i početak naredne – nova serija koncerata po regionu i inostranstvu koja može imati naziv ‘promocija albuma’ – simbolično mogu biti opisani dugačkim i poput njihove muzike originalnim nazivom jednog od songova: ”Iz dubina ove kotline uvijene maglom u rukama hladnog planinskog vjetra preko najmračnijih šuma sve do nespokojnog mora”.

Sretna dalja plovidba, ekipo!

Songs:
In Eternity We are Trapped Together
For all the Lost Children
From the Depths of this Valley Shrouded by Mist in the Arms of the Cold Mountain Breeze Hurting Over the Darkest of Forests to the Restless Sea
You don’t Have to Close your Eyes to Dream my Dear
Sputnik Lost Control
Fragile Existence
Running Awy, Reaching for
Kad rasteš