Bajaga i Instruktori

Prašina se slegla. Bajaga i Instruktori snimaju novi album.

Muzika - regija Show Time

Pet godina poslije albuma ”Daljina, dim i prašina”, Bajaga i Instruktori intenziviraju rad na novom studijskom izdanju, za koje su pripreme počeli ovog proljeća.

U vrijeme kada se puno više pjesme rade u kompjuterskim programima i digitalnim nasnimavanjima, Momčilo Bajagić u kratkoj priči na zvaničnoj bendovskoj stranici ne skriva oduševljenje zbog ‘analognog’ rada u beogradskom ”Studiju O”, što je skoro zaboravljena praksa.

”To nije interesantno ljudima, osim onima koji su zaluđeni kao mi, ali ovde trenutno imamo najveći Solid State Logic u krugu od 500 kilometara sigurno, imamo magnetofon Studer sa 24 kanala, u velikoj smo prostoriji, tu je jedno 20 najboljih gitara, svih mogućih – akustičnih, električnih, zatim sintija, klavira, Hammonda…”, kazuje Bajaga, što je posebno važno imajući u vidu njegove sljedeće riječi – ”Ja, u stvari, na novom albumu jurim samo emociju, i u melodijama i u tekstovima. Ovo je najbolje mesto gde možemo da na dobar način prenesemo emociju.”

Kako saznajemo, osam pjesama je u završnoj fazi, na još jednoj Bajaga upravo radi, a planirane su nove dvije, tri, ali, bez žurbe, snimanje u studiju će potrajati do kraja godine i album bi mogli očekivati u proljeće naredne.

Od detalja Bajaga otkriva: producent je Saša Habić, od muzičara izvan benda za sada kao gosta imaju gitaristu Sašu Ranđelovića u jednoj solo dionici, a samo jedna pjesma ima naziv – ”Bilo bi lako” – koju je bend već svirao uživo.

Pet godina autorske pauze, sasvim dovoljno za buđenje novih kreativnih ideja, i emotivna energija cijelog benda u velikom studiju, koji podsjeća na zlatna vremena – pravi su razlozi da s nestrpljenjem čekamo novi studijski album Instruktora.