Dubravko Ivaniš Ripper

Pjesme brzo napuste roditelje i odu kamo žele, s kim žele…!

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka grupa Pips Chips & Videoclips objavila je novu pjesmu “Tek da nas podsjeti“, s kojom – ne najavljuju album! Kako Ripper objašnjava: koncept albuma ovdje je postao tržišno totalno deplasiran.

Nikada ne kopiramo ni jednu PR objavu, jer je dosadno na stotinu mjesta čitati od riječi do riječi istovjetno složenu vijest, a ovo je iznimka koja potvrđuje pravilo.

Dubravko Ivaniš Ripper, frontmen Pipsa, o novoj je pjesmi složio tako rijetko maštovitu priču, da bi grijeh bio oduzeti joj ili dodati jedno slovo.

Već neko vrijeme smo (”Jacques Cousteau”, ”K1”) u polugodišnjem tempu objavljivanja songova. Nastojimo izlaziti pred ljeto i pred zimu. Nimalo slučajno jer i taj tajming govori o dvojnosti i analogiji na kojoj počiva sve što jesmo i što nas okružuje. Toplo i hladno, početak i kraj, amer i rus, tramvaj i bus. O albumu ne razmišljamo, trenutno se ne vidimo u konceptu koji je, barem ovdje, tržišno totalno deplasiran.

Ovako smo, u jednom nenametljivom ritmu, u prilici svaku novu pjesmu na tren osvijetliti lampicom, počešljati je, predstaviti ukućanima i eventualno susjedima. Jer kako drugačije misliti o onima koji slušaju Pipse nego kao o familiji.

Stoga vam predstavljamo novu pjesmu i popratni video za ”Tek da nas podsjeti”. Pjesma je o pjesmi, o traganju, o smislu. Mada, valjalo bi sačuvati pjesme od objašnjavanja njihovih značenja. One ionako vrlo brzo napuste roditelje i odu kamo žele, s kim žele i pričaju ono što misle da trebaju.

Naš jedini dodatak: Pipsi će idućeg mjeseca izvesti šest koncerata: Sarajevo, 5.12. (Jazzbina), Rijeka, 15.12. (ex Stereo), Zagreb, 21./22. 12. (Vintage), Split, 24.12. (Kocka) i Dubrovnik, 29.12. (Marin Držić).