Two Blue i Jeremiah’s, blueseri iz Hrvatske za svjetske pozornice

Muzika - regija Show Time

Deveti Croatian Blues Challenge, od 27. do 29. 10. u Zagrebu predstavio je devet novih blues imena u kategorijana solo/duo i bendovi, među kojima je žiri odabrao predstavnike za International Blues Challenge u Memphisu i European Blues Challenge.

Prvoga dana kao gost nastupio je splitski blues sastav Sunnysiders, koji je predstavio svoj novi studijski album ”Click Play”, a potom su se u solo/duo kategoriji predstavili Vladimir Bugi Georgev, Holler i Two Blue (Marija Gašparić – vokal i Nenad Mađerić – gitara).

Odlukom žirija potonji zagrebački duo je zaslužio nagradu u toj kategoriji.

Dan poslije u kategoriji bandova nastupili su četiri predstavnika zagrebačke blues scene, Be Ha Ve, Duhovi žica, Izgubljeni u prijevodu i Oktogon, te Jeremiah’s, grupa sastavljena od muzičara iz Zadra i obližnjeg mjesta Sv. Filip i Jakov.

Žiri je posebno izdvojio prvi i zadnji sastav, no malu je prednost dao dalmatinskim blueserima.

Jeremia’h su Jeremija Eškinja (bubnjevi), Roko Vodopija (gitara), Mirta Juran (vokal), Luka Ćetković (bas), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal).

Na sceni su od 2011. i na ovogodišnjem Challengeu predstavili su se s pet 5 autorskih pjesama koje opisuju kao progresivni blues i one čine dvije trećine albuma prvijenca na kojem rade. Za sada su otkrili samo njegov naziv “Time to Rob” i informaciju da će ga uskoro najaviti prvi video singl “Monkey“.

Kao pobjednici, Jeremiah’s će predstavljati hrvatski blues na međunarodnom Blues Challengu u Memphisu, početkom iduće godine, te na devetom European Blues Challengeu 2019.

Jeremiah's
Jeremiah’s na 9. Croatian Blues Challengeu