Igor Duraković

Ima li Hercegovina pop zvijezdu koju će konačno moći zadržati?

Muzika BiH Show Time

Igor Duraković, pjevač iz Širokog Brijega s prvim singlom ”Budi sretna” počinje rad pod okriljem Croatia Recordsa i kuca na vrata prve lige. Ostati u Hercegovini ili poput mnogih drugih šansu potražiti u muzičkim metropolama?

Ivan Mikulić, Željko Samardžić, Nina Romić, Pamela Ramljak (Feminnem) neka su od poznatih imena iz Hercegovine čiji veći proboj na sceni počinje tek kada su preselili u neku od muzičkih metropola.

Čeka li jednaka sudbina Igora Durakovića još se ne može reći, ali pjesmom ”Budi sretna” pokazao je potencijal čiji će se rezultat ubrzo znati. Melodiju i tekst je sam uradio, a moderan aranžman uradio je Joško Klarić, jedan vrlo zanimljiv muzičar.

Bio je frontmen pop-rock grupe Pešes iz Širokog Brijega, a sada kao pjevač i autor predvodi indie pop bend Ischariotzcky iz Brela, koji je prvi živi nastup imao ove godine na Demofestu i po mnogima bio jedan od najoriginalnijih i najzapaženijih sudionika banjalučkog festivala.

Kao ‘domaći rad’ pjesmu ”Budi sretna” odsvirali su Igor Duraković (lead vokal, akustična gitara), Joško Klarić (back vokal, slide gitara, synth, klavir), Neven Marinac (bas gitara, synth, električna gitara), Peko Soldo (bubnjevi) te Mili Žamić (mandolina).