Linkin Park, Hollywood Bowl

Linkin Park izveo novu pjesmu u počast preminulom pjevaču

Muzika - svijet Show Time

Na prvom koncertu Linkin Parka nakon samoubistva Chestera Benningtona poslije teške depresije, premijerno je izvedena nova balada njemu u čast, a 18.000 ljudi pjevalo je Chesterovu dionicu pjesme “In the end”.

U Los Angelesu je sinoć (27. 10.) održan koncert na koji je Linkin Park pozvao brojne goste, pa su se na sceni Hollywood Bowla smjenjivali članovi Alanis Morrisette, članovi grupa  Korn, No Doubt, Blink !82, System Of A Down i drugi, a prihod od ulaznica i drugih prava uplaćen je fondaciji koju je Linkin Park osnovao za pomoć žrtvama prirodnih katastrofa.

Cijeli je koncert imao posebnu atmosferu, ali dva trenutka se izdvajaju – masovno sudjelovanje publike u pjesmi “In the end” i posebna posveta Chesteru, balada ”Looking For Answer”, nova pjesma koju je uz klavijature otpjevao Mike Shinoda.

Kako je rekao, iako se nije mogao prisiti da sluša muziku svog benda u danima posle Benningtonove smrti, zapravo je nekih osam dana poslije toga započeo pisati pjesmu inspiriranu onim što je osjećao. Nježna klavirska melodija ispunjavala je prostor, jednako koliko i tišina u publici koja je ostavljala naročito dubok efekt.