Rijad Kaniža, aka Jaddah

Izdvajamo: Jaddah, jazzy rhytms and neo-soul sounds from Livno

Muzika BiH Show Time

Jaddah, ili pravim imenom Rijad Kaniža, 20-godišnji je beatmaker iz Livna i ambijentalna muzika koju kreira, te predstavlja u najnovijem singlu ”Reminder”, osvježenje je na bh. muzičkoj sceni.

Orijentiran na jazzy ritmove i neo-soul zvuk, istražujući po hip hop naslijeđu od ’90-ih do danas, pasionirano sklon muzici ’70-ih i ’80-ih, Jaddah je svoje zanimljive muzičke ekpresije već predstavio na tri instrumentalna projekta, “Soul Of A Jazz“, “Dimensions” i “Daydream“, na kojima je ugostio eminentne producente, kao što su Koolade, Jaazabella, Kolateral i dr.

Također, publika ga je mogla upoznati gosta sarajevske ekipe Helem Nejse, u pjesmama “Bosnia” i “Visoki C” (ft. Kandžija) sa njihovog zadnjeg albuma “Go u gostima”.

Najnoviji singl “Reminder” je ambientalni broj u kombinaciji sa jednako albijentalnim vizualima iz prirode, što je pravo osvježenje za bh. muzičku scenu.

Muziku i aranžman potpisuje Jaddah, mix i mastering obavio je Dino Mangafić (Maximum Music Studio), a snimanje i montažu videa potpisuje Midhat Uzejrović iz Marshall produkcije.