Slow Motion Suicide, Vintage industrial bar, 12.10.2017.

GigPin, ozvaničen internetski brak bendova i klubova

21. vijek Internet Muzika - regija

GigPin, kao izum koji bi trebao unaprijediti domaću muzičku scenu, najavili smo još početkom godine i sada je već u službenoj upotrebi – prvi ‘GigPin koncert’ organiziran je 12. 10. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Glavna vodilja GigPina, prema riječima autora ove aplikacije, jeste dostupnost klubova bendovima i dostupnost bendova klubovima.

GigPin je krenuo kao ideja da manjim bendovima koji nemaju bookera omogući da planiraju turneju u par poteza, ali konačni fokus nije samo na njima, nego se razvija kao platforma za promociju i sve što bilo kojem  bendu treba da uspješno odradi turneju.

Kako za Sound Report portal kaže Filip Horsch, idejni začetnik i dizajner GigPina, ”aplikacija i klubovima olakšava cijelu situaciju vezanu za upite izvođača koje dobivaju za svirke. U par klikova klubovi će moći odabrati bend, pogledati njegov profil, prihvatiti angažman i automatski svima ostalima javiti da se prijave za neki drugi datum. Također, ukoliko im propadne svika u zadnji čas, putem GigPina mogu provjeriti koji bend je najbliže, pozvati ih i riješiti situaciju bez problema. Isto se odnosi na bendove dok su na turneji. Postoji toliko nepredviđenih stvari, a GigPin će riješiti barem dio svega i to jako brzo”.

Prvi takav spoj benda i kluba uspješno je ostvaren 12. 10. koncertom zagrebačkog alternativnog rock sastava Slow Motion Suicide u Vintage Industrial Baru, čime je ovaj klub postao prvi zvanični korisnik GigPina.

Iako je aplikacija rođena u Zagrebu i prvu bazu podataka čine bendovi i klubovi iz Hrvatske, ona treba biti dostupna i ostalima u regionu, što je sasvim razumljivo i što bi mogla biti velika pomoć svima koji žele svirati izvan matične zemlje i organizatorima u potrazi za izvođačima iz okoline.

Naslovna fotografija: Filip Bušić

GigPin, izum koji će unaprijediti domaću muzičku scenu