Zdravko Čolić, spot

Novi Čolin spot, isti savjet kao za Severinin – gledati, ne slušati

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Budući da je slika u potpunom nesrazmjeru sa muzičkom temom, a da su ljepotice u sijenu, pa sa alatkama u rukama i za šporetom čista bajka, spot je oku sasvim ugodan. Ako ne odolite iskušenju da i slušate.

Nikada nije ni bilo dileme: Zdravko Čolić je, u paketu, najbolji, najšarmantniji i najpopularniji pjevač tzv. zabavne muzike.

Njegova nova pjesma, kojom se najavljuje 15. pjevačev album, planiran za zadnji mjesec ove godine, ne mož’ biti bolja za slavlja i veselja, hopa-hopa je razigrana, na noge diže, trube srce kidaju, ali…

Otpjevao je Čola neke od veličanstvenih pop pjesama, punio najveće dvorane i stadione, publika ga se nije zasitila ni poslije punih 50 godina (!!) pjevanja na sceni, prozvali su ga domaćim Tomom Jonesom, pa bi s takvom karijerom bilo logično da učini isto što i taj Tom – koji je na zadnja tri albuma, koncipirana kao trilogija, opušteno krenuo u neke svoje pjevačke ‘inventure’, od tradicionala, jazz-blues klasika (Sister Rosetta Tharpe) ili countryja (Willie Nelson) do svojih tumačenja autorskih legendi (Bob Dylan, Paul MyCartney, Leonard Cohen, Pul Simon).

Koliko god ti albumi (Praise & Blame, Spirit in the Room, Long Lost Suitcase) nisu harali top listama, može mu se, davno je Tom Jones pokazao svoju veličinu.

Moglo bi se i Čoli. Jer i on jeste. I kako bi dobro bilo čuti jedan njegov tako koncipirani album. Umjesto njega, odlučio se za ‘Refren je dvojka, za nekog vatrogasna, a za nekog naš rokenrol‘,  kako je najnoviju pjesmu opisao sam pjevač.

Pa, eto, GLEDAJTE.