Ivana Kindl, spot

Hit sedmice – Ivana Kindl: Sve istine i laži (16.-22.10.2017.)

Glas.ba RTV

Vrijeme je za peti album Ivane Kindl i impresivna pop/soul pjevačica nedavno je publici priuštila novi singl za zagrijavanje, electro-synth-pop pjesmu ”Sve istine i laži”.

Prethodni album Ivana je objavila 2010. godine i pripreme za povratak poslije duže diskografske pauze započele su, zapravo, krajem prošle godine gostovanjem u pjesmi ”Mi” iza koje stoji Elvis Sršen NoA, nekadašnji klavijaturista senzacionalne splitske grupe Libar. Ovog ljeta pjevačica je snimila još jednu i još zapaženiju kolaboracijsku pjesmu, ”Olako” sa saksofonistom i autorom Igorom Geržinom, a sada je uslijedila i autorska stvar.

Muziku i aranžman za ”Sve istine i laži” uradila je zajedno s dugogodišnjim partnerom Alenom Križajem (autor i basista u grupi Detour), sama napisala stihove, a maštovit i jesenski obojen spot kreirali su Ira Tomić & John Kardum.

Zajedno s idejom video priče (Ivana i njen alter ego u obliku mudre lisice, uz projekcije po drveću koje stalno mješaju stvarni i nestvarni svijet, lažni i istiniti), Ivana Kindl ima broj zbog kojeg s velikom znatiželjom možemo iščekivati nastavak rada na albumu.