RImatore – ako je i’ko pit’o, Gane je IN k’o mito!

Muzika - regija Show Time

RImatore je riječki MC, na hip hop sceni od ranih 2000-ih, radio je s brojnim undergrounderima, ali i poznatim reperima, no još se za njega malo zna izvan lokalnih okvira. I neće tako biti poslije novog albuma ”Nema u hipu hop”.

Gane RImatore, pravim imenom Vedran Ganić, nakon djelovanja u kolektivima Sirotinja d.o.o., a kasnije i MSM (MajstoriSaMora), od 2013. član je internacionalne hip-hop grupacije The Chosen Few.

Iza sebe ima 5 albuma:  “Vol. 1” (2006, feat Denno), “Kompilacija 07” (2007.), “Nocturno Hip Hop” (2009.), “13” (2013.) i “Gane u gostima” (Mixtape, 2014.).

Radio je sa većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (Dejo, Suicide, Miroy, Sova Animal, Denno Carvaglio, DJ Knock, Slom (RI), Stac & Sonny Picasso (KA), Rizbo, Ušikana Družina, Kruks (BG), Buco aka Malidado, Lil’ Bear, Hren Beatz, Dust (ZG), Blaze (OS), Rucksack (MAĐ), Sheky (PU) itd.), ali i sa poznatijim imenima kao što su Target (ex Tram 11), Gidra (Connect) te Saša (Alejuandro Buendija) iz splitske grupe TBF, kao i sa ikonom riječkog hip hopa, jednim od prvih hrvatskih repera MC Buffalom (R.I.P.).

RImatore, Gane Ganić

Pored gostovanja na raznim mixtapeovima hrvatskih izdanja, kao i izdanjima susjednih država, pojavljuje se i na Targetovom albumu “10 Years Of”.

RImatore bilježi veliki broj nastupa, od hip hop evenata diljem Rijeke i okolice, pa i do Zagreba (Aquarius, Tvornica, Klub/Beertija), drugih manifestacija i festivala nevezano za hip-hop (Student Day, RiRock, Gitarijada, Minival Fest itd.).

Logičan slijed ovako bogate muzičke biografije trebao bi glasiti: Rimatore je regionalna hip hop zvijezda.

Svašta je mogao biti razlog da je, ipak, poznat uglavnom u lokalnim okvirima, uglavnom na toj spomenutoj dionici Rijeka – Zagreb. Nimalo, međutim, razloga ne nalazimo da se to ne promijeni poslije novog albuma ”Nema u hipu hop”. Dinamičan, tematski aktuelan i duhovit u sklapanju rima, RImatore ima dovoljno argumenata za to.

Cijeli album možete poslušati na njegovom kanalu, a tri smo izdvojili:

Sve još miriše na new” (Imamo stila kao mesnica grilla, ili k’o Premo vinila, ili ko Sabor debila)

Rapadoks” feat Saša Antić (Šutnja je zlato, ti furaš klošarski glas, jebo ti pas mater, a nisi pas)

Nema u hipu hop” (Ne zovem se Rade, a ipak radim, nisam tvor al’ tvorim, nisam u zboru al’ opet zborim)