HHE, Holographic Human Element

Reaching For… video priče Holographic Human Elementa

Muzika BiH Show Time

Jedan krug travničkog progresivnog post-rock benda HHE uskoro će biti zatvoren: tri godine nakon Gitarijade Zaječar i neizdatog albuma za njihovu pobjedu, prvi njihov album će uskoro objaviti zagrebačka Spona.

Za najavu izdanja bend je, poslije nedavnog premijernog ”Fragile Existence” spota, upravo predstavio novi ”Running Away, Reaching For”, koji naslovom i kratkom filmskom pričom (u režiji gitariste Adnana Đonlića) može simbolično opisati  baš taj zatvoreni krug: pokušaj bijega od zlokobnih aveti prošlosti i dohvaćanje sadašnje stvarnosti – u kojoj smo, ipak, samo holografski ljudski element.

HHE je koncertni bend, tu su dominantni i, koliko god su im potrebni spotovi kao male slikovne naznake o idejama instrumentalnih tema, ništa od njihove čudesne energije, slojevitih muzičkih eksplozija, nepredvidivih harmonija ne možete tako doživjeti kao kad su pred vama, na sceni.

Onima koji još to nisu doživjeli za naznaku o čemu je riječ može poslužiti nastup na Zaječerskoj gitarijadi, na kojoj su proglašeni najboljima.