garth-brooks-spokane-2017-billboard

Garth Brooks postavlja novi rekord u prodaji karata

Muzika - svijet Show Time

Kao najprodavaniji solo umjetnik u Americi svih vremena, rock and roll & country kantautor Garth Brooks s trenutnom trogodišnjom turnejom večeras bi trebao srušiti fantastični nacionalni rekord s prodajom od 6 miliona karata.

Brooks će ovo famozno ostvarenje službeno ubilježiti poslije večerašnjeg (5. oktobra) prvog od pet koncerata u Indianapolisu.

Tako će američka zvijezda nadmašiti vlastiti rekord od 5,35 miliona prodatih karata na sjeverno-američkoj turneji 1996.-1998., kada je izveo 347 koncerata u 100 gradova.

O kakvom postignuću je riječ pokazuje usporedba sa turnejom 360° grupe U2, od 2009. do 2011., za čiji sjeverno-američki dio je prodato više od 2,7 miliona karata (iako ovaj tour ostaje najveća u svijetu, sa 7.2 miliona prodatih karata).

Brooksova turneja, kojom je obilježio povratak nastupimamposlije više od decenije počela je prije tri godine u Chicagu, malo prije izlaska njegovog albuma Man Against Machine, a u međuvremenu je uspio objaviti i svoj deseti studijski album Gunslinger (novembar 2016.).