Dino Dvornik skulptura, foto Hanza media

Skulptura Dine Dvornika postavljena u Zagrebu

Metropol Samo urbano

Od jučer je Park rock’n’rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu bogatiji za skulpturu pionira i najveće zvijezde ovdašnjeg funka Dine Dvornika, objavili su vodeći hrvatski mediji.

Od kako je otvoren u jesen 2013. godine, Subkulturni Centar Zagreb je, postavljanjem biste Joea Strummera, legendarnog pjevača i gitariste punk rock grupe The Clash (autor Marin Marinčić), počeo uređivati tematski park rock and rolla.

Potom su slijedile biste Johna Lennona i Jimija Hendrixa, koje je izradio Boris Leiner, bubnjar Azre, Haustora i Vještica, a u ove tri godine u parku su se pojavili još Lemmy Kilmister, Ramonesima, Nick Cave, Amy Winehouse, Iggy Pop, David Bowie, Jack White.

Dino Dvornik, skulptura, foto Dalibor Urukalović, Pixell
Dino Dvornik, skulptura, foto Dalibor Urukalović / Pixell

Jučer je, uz party “Udri jače, manijače”, u park instalirana i prva skulptura jednog muzičkog velikana sa ovih prostora, Dine Dvornika, rad zagrebačkog akademskog kipara Tomislava Heršaka.

Autor je spomenik u prirodnoj veličini uradio “u sjedećem položaju u fotelji, u pozi kao da će ustati” i u potpunosti crvene boje, aludirajući na Dvornikov izgled u vrijeme promocije glavne teme “Hipnotiziran” za album ”Pandorina kutija”, čiji izlazak nije doživio, nesretno preminuvši 7. 9. 2008.

Dino Dvornik, Hipnotiziran