Nina Romić, kantautorica

Upečatljiv povratak Nine Romić poslije dvogodišnje pauze

Muzika - regija Show Time

Nina Romić je renomirana zagrebačka kantautorica, koja je neko vrijeme pauzirala zbog poroda, i na scenu se vraća singlom “Svjetla“, kao najavom skorog izlaska svog četvrtog albuma.

Nina je s prva tri albuma, “Daljine” iz 2010., “Ptica” iz 2012. i “Stablo” iz 2014. godina, izgradila svoju sliku ‘tople, jednostavne i izravne kanatautorice’.

Već ranije smo konstatirali da se akustičarska kantautorska scena u zemljama regiona nameće ovih zadnjih godina kao posebno zanimljiv, plodan i provokativan žanr, a sve je još neobičnije zbog činjenice da su mu glavni predvodnici – žene.

Od (da spomenemo neke) Billie Joan, Lovely Quinces, Sare Renar, Irene Žilić, Luce ili Mie Dimšić u Hrvatskoj, preko Ane Čurćin, Ivane Smolović i Tamare Ristić Kezz u Srbiji, do Maye Sar, Maje Milinković, Ammare Mistrić i mlađane Anite Šunjić iz Mostara, djevojke se pokazuju kao vitalan dio scene, kojoj, ruku na srce, mediji još ne posvećuju dovoljno pažnje.

Povratak Nine Morić obilježava promjena u kojoj se njenom izvornom obilježju akustične gitare priključuje čvršći bendovski zvuk klavijatura Frederica Lanza, basa Karla Cmrka i bubnja Petara Cvahte. Muzičkom slikom i dalje, ipak, dominira Ninin kristalni glas, smiren ili energičan kada treba, u pjesmi koju potpisuje kao autorica muzike i teksta.

Cijelom paketu itekako pristaje jednostavno kreiran crno-bijeli spot. Za sve zajedno – najviše ocjene.