beautiful woman

Koliko košta biti poželjna starleta?

Ljepota Metropol

Šta je zajedničko Charlize Theron, Belli Hadid, Kim Kardashian ili nekim vremešnim hollywoodskim starletama? Savršeno ovalno lice. Bez kojeg u tom svijetu nema sreće. A to se mora konstantno – masno plaćati.

Doktorica Nelly Gauthier prvo je ime estetske kirurgije u Parizu i kandidatkinje za njen “skin tightening” – tehniku podmlađivanja toplotom – sve su monogobrojnije.

Njezin tretman je lakše podnošljiv, nema crvenila niti oticanja, uz malu cijenu činjenice da je lice drugačije tjedan dana i ne smije se izlagati suncu mjesec i pol, ali rezultati su za svijet glamura nevjerovatni: nakon dva-tri tretmana upriličena u trajanju od šest tjedana, koža je kvalitetnija, a vrat i donji dio obraza su kao novi, ističe dr Gauthier.

Cijena? Samo 500 eura po tretmanu, s tim što se on ponavlja svake tri godine, ako starlete žele ostati poželjne.

Druga važna strategija je borba protiv duplog podbradka. Proces je dug jer se za tri mjeseca odstrani samo 30% masnih stanica, ali šta je to za trajnu ljepotu? Naslage ili loptice sala na podbratku odstranjuju se inekcijama i tretman košta 600 eura po seansi. Što više naslaga, to više tretmana.

No, generalku treba nastaviti.

Lifting efekt

Povratiti oval, ispraviti ili zaokruziti bradu te nanovo definirati desni moguće je zahvaljujući cervico-facijalnom liftingu za modeliranje prednjeg dijela glave. Ni Michelangelo to ne bi bolje izveo, a moderni i među ženama popularni je pariški plastičar, dr. Olivier Claude.

Njegovo ‘vajarsko’ djelo će modelima donijeti malo modrica i edema na samo na nekoliko dana, ali će rezultati trajati dvije godine. Za cijenu od 500 do 1500 eura. Pa ispočetka.

Profil lica je također značajan i primjetljiv, a za ispravak udubljenog čela, ružnog ili velikog nosa, pa neprimjetnih usana, primjenjuje se medicinska profiloplastija, tretman injekcijama hyaluronicne kiseline, što nanovo uspostavlja dopadljive proporcije.

Profil je dopadljiv 24 mjeseca, a njegovo podmlađivanje započinje po cijeni od 900 eura.

Slijedi lifting, koji se primjenjuje nakon ustanovljenja sasvim spuštene kože, a kirirški zahvat uz opću anesteziju, nazvan cervico-facijalni lifting, podrazumijeva odvajanje kože radi rastezanja mišića i drugačijeg redanja tkiva, odstranjivanje masnih naslaga i ispravljanje smežurane kože.

Nakon noći provedene u bolnici, ljepotica se ne pojavljuje u javnosti dva tjedna zbog otoka i ekimoze, a onda uživa u novom izgledu koji je platila od 7.000 do 12.000 eura.

Džana Mujadžić

Before-and-after-facelift1-front