Clone Age – nova faza s novim singlom i gošćom Leom Radolfi

Muzika - regija Show Time

Zapaženi alter-rock band Clone Age iz Čakovca, poslije dva albuma na engleskom jeziku, propjevao je prvi puta na maternjem i predstavio novi singl ”Nestajemo”, koji najavljuje zaokret u odnosu na dosadašnji rad.

Na sceni su više od deset godina i poslije albuma ”Clone Age” (2003.), koji nije nikada zvanično distrubuiran, pa uglavnom nije upisan u njihovoj diskografiji, formalni prvijenac je bio ”Break Your Wall” (2012.), a poslije njega slijedi vrlo hvaljeni ”Fuse”, objavljen početkom 2016. pod etiketom Dallas Recordsa.

Naša glazba je miks naših sličnosti, ali još više naših različitosti. Kao jedan od rijetkih istinskih hrvatskih alternativnih rock bendova, njegujemo novi izraz i originalan zvuk. Zbog naših hard drive rifova i snažnih vokala, ‘rock živi dalje!’, poručuju iz benda.

Clone Age na IN Musicu 2017
Clone Age na IN Musicu 2017

Činjenica je, ipak, da domaći rock, ionako marginaliziran u svim ovdašnjim elektronskim medijima, još manje kroz radio i televiziju dospijeva do slušalaca ako ima tekstove na engleskom jeziku. Svejedno je li to razlog ili ‘samo’ umjetnički poriv, zanimljivo će biti pratiti hoće li snimanje prve pjesme na maternjem jeziku grupi Clone Age donijeti drugačiji status.

Pjesma ”Nestajemo” je zanimljiva i zbog gošće, za koju je izabrana Lea Radolfi iz nove zagrebačke grupe Judette, čiji se hvaljeni album prvijenac ”27” pojavio krajem prošle godine.

Autor muzike je Adrijano Valpatić, gitarista benda, koji je, zanimljivo, Clone Age napustio početkom ove godine. Na njegovo mjesto dušao je Teo Petran, a ostatak ekipe čine Robert Kriković (vokal, bas), Nenad Rešetar (gitara) i Marko Lajtman (bubnjevi), te ova postava najavljuje završetak novoga albuma do kraja 2017.