Udruženje rođaka na BH turneji

Muzika BiH Show Time

Udruženje rođaka, balkanska muzička ekipa s norveškom adresom, stiže na novu seriju koncerata po BiH i nastupe ima u Sanskom Mostu, Ključu, Sarajevu i Tuzli.

Udruženje rođaka je sastav kojeg čine mladi umjetnici iz balkanskih zemalja, a koji danas žive i rade u Norveškoj. Zbog njihove muzike i načina interpretacije, muzički kritičari ocijenili su ih kao jedan od vrlo posebnih world bendova na sceni.

Jedan od razloga zasigurno je pjesma “Nermina“, adaptirana verzija Šantićeve čuvene “Emine“, koja je pobrala posebne simpatije publike, pored naslovne pjesme albuma “Kafana Hollywood”, kojim je bend prošle godine proslavio deseti rođendan.

Svoj muzički žanr Udruženje rođaka naziva “kafana cabaret“ i “teatro del’amore“, dok im tekstovi imaju uglavnom humorističn notu, ”što sebi mogu dopustiti jer žive daleko od naše tmurne svakodnevice”, kako je konstatitao tuzlanski muzički novinar Dragutin Matošević.

Udruzenje rodjaka

Bend čine rođaci – Mili i Sanjin Oručević iz Mostara, te Elvis Medić iz Ključa, Igor Dunđerović iz Sarajeva, Daniel Lazar iz Beograda i Almir Mešković iz Tuzle.

Svi su muzički obrazovani i do sada su pjesme snimali na norveškom jeziku, a posebnu popularnost tamo su stekli sevdalinkom “Kristina“.

Ranije su se već predstavili pred bh. publikom u nekoliko gradova, a krajem mjeseca stižu na novu seriju koncerata: 26. 9. u Sanskom Mostu, 27. 9. u Ključu, 28. 9. u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, te 29. 9. u prostoru Atelje “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

Izvor: Barikada.com