Tus Nua

Prvi album zagrebačke ženske shoegaze grupe Tús Nua

Muzika - regija Show Time

Poslije više od godine mukotrpnog rada i uz pomoć brojnih ljudi, all girl trojka Tús Nua izdala je ovog vikenda svoj prvi album ”Horizons”.

Izdanje sadrži devet brojeva, koji su snimani od početka ljeta 2016. u zagrebačkom Chicken Sound Studiju, sa snimateljem, mikserom i producentom Vedranom Kovačićem Belim, ali su pojedine synth dionice i back vokale cure snimale i same u kućnoj radinosti.

Njihov avangardni, alternativni post rock, stilski označen kao noisy shoegaze, sa prepoznatljivim gitarskim distorzijama i maglovitim, neodređenim vokalima, nije muzika za ‘široke mase’ čak ni unutar rock korpusa, što je, kako smo ranije pisali, Tús Nua učinilo zapaženijom na Zapadu nego u Hrvatskoj. Tako su djevojke prva koncertna predstavljanja albuma zakazale u Grazu (Postgarage, 11. 11.) i Ljubljani (Menza pri koritu, 18. 11.).

Tús Nua su Jordi Ilić (guitar/synth/vocals), Jelena Božić (guitar/synth/vocals) i Matea Milevoj (bass/synth/vocals), a u pojedinim temama s njima su kao gošće svirale Eva Badanjak, pjevačica/gitaristica grupe ŽEN, njihova bubnjarka Sara Ercegović, te basistica Lucija Potočnik (sastav Irena Žilić), Ivana Picek (zagrebačka electro pop grupa Pi) kao back vokal i jedini muškarac u ekipi, bubnjar Goran Grey (član instrumentalnog benda ### iz Siska).

Preslušavanje i download albuma omogućeni su na bandcamp stranici benda i na njihovom video kanalu.