Ogenj, INMusic festival

Ogenj, otkačeni folk punk bend stiže prvi put u BiH

Muzika - regija Show Time

Sve traženija koncertna atrakcija na hrvatskoj rock sceni, neobični folk punkeri Ogenj koji su na sceni ‘ludi k’o struja’, prvi put dolaze u BiH, a glavni povod im je nastup na festivalu muzičkih dokumentaraca ‘dokuMfest’.

Energičan i čvrst miks rock ‘n’ rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, uz dodatak brze tamburice i violine, to  je temelj karakterističnog i jedinstvenog zvuka folk rock benda iz Koprivnice, koji bi uskoro mogao oduševljavati region.

Ovako smo prije nekoliko mjeseci, predstavljajući ih kao novo zanimljivo ime regionalne scene, prognozirali Ogenju.

Ogenj, live

Otkad je nastupio na znamenitom IN Music festivalu, pa onda potpisao ugovor za Dancing Bear, bend intenzivno radi na novim pjesmama – između sve češćih koncertnih nastupa. Potražnja za tom petorkom širi se usmenom predajom, koju prenosi publika nakon svakog od njihovih energičnih nastupa.

Ovih dana Ogenj prvi puta dolazi i u BiH. Neposredni povod bio im je festival muzičkog dokumentarnog filma ‘dokuMfest’, za koji su, ekskluzivno, uradili svoj dokumentarac ”Folk Rock Story’‘, što će biti njegova premijera na projekciji 21. 9. u Zenici. A poslije premijere i prigodna svirka.

Sutradan će Ogenj zasvirati u sarajevskom AG klubu, a onda im slijedi još par koncerata, 23. 9. u Varaždinu, te 30.9. Cunami Čušpajz u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega se potpuno posvećuju svom albumu.