Modulos, Matej Grozdanović

Genijalci naprijed, ostali – za njima! Prvi modularni stol.

Metropol Pričam ti priču Samo urbano Tehnologija

Poslije priče o genijalcima iz Konjica, maloj tvrtki Zanat, koja je s drvorezbarenim namještajem dospjela u svjetsku elitu, evo jedne slične i jednako inspirativne iz Zagreba, o Mateju Grozdanoviću, kreatoru prvog modularnog stola u svijetu.

Matej Grozdanović je imao san. Njegov san je bio da osmisli i izradi najbolji računarski stol na svijetu. Još bolje, želio je da napravi stol koji se može koristiti u svakom scenariju – male sobe, velike prostorije, radne sobe. Jedan koji će se uklapati bilo gdje da ga smjestite i čak bilo gdje da preselite. Poslije tri godine san je postao stvarnost kao prvi modularni stol u svijetu, nazivan ‘Modulos’.

Modulos, Matej Grozdanović

Ovako je, u najkraćem, čak u nekim svjetskim medijima opisana kreacija mladog Mateja Grozdanovića iz Zagreba.

Zamisao je rođena 2014. godine, prvi prototip nastao je već naredne, a sada je u Kickstarter kampanji stol ‘Modulos‘ rođen kao proizvod dostupan kupcima.

Ideja je jednostavna: stol se sastoji od elemenata (osnovni model ih ima četiri), koje možete dopunjavati i, zahvaljujući raznim oblicima, kreirati svoj unikatni komad u veličini koja god vam treba. Ako u nekom trenutku veliki stol postane nepraktičan, ”višak” elemenata se može iskoristiti za stoliće u dnevnom boravku ili druge vlastite kreacije.

Modulos

U čemu je genijalnost Matejevog rješenja? Elementi se vrlo jednostavno spajaju u izuzetno čvrstu cjelinu, a zbog osnovne ideje da bude kompjuterski stol, na inovativan način je riješen problem šume kablova po radnoj površini. Štaviše, na bočnim stranama ‘Modulos’ ima i utore za usb spajanja.

Izrađen od najkvalitetnijeg drveta i kao montažno-demontažni komad namještaja, ovaj stol vam može služiti doslovno zauvijek.

Modulos

Pored Mateja, mali tim koji ‘Modulos’ pretvara u veliku poslovnu priliku čine još njegov otac Dražen Grozdanović, Ezra Nazareth, američki voditelj Modulosa, i Katarina Galić, PR i voditelj kontakata s kupcima.

Da Matej nije slučajni one-hit wonder pokazuje naša priča, nedavno objavljena, o njegovoj softverskoj aplikaciji. Zajedno sa Filipom Jukićem, u okviru zagrebačke razvojne web firme BytePanda, kreirao je algoritam kao zanimljiv pomoćni alat za organizatore festivala, kojim rješavaju problem racionalizacije raspoloživog budžeta.

Samo zamišljati možemo gdje će još vizije Mateja Grozdanovića pronaći neke nove putove.

Modulos