Lutajuca_srca

U susret dokuMfestu: filmovani akustičarski klasik ‘Još malo’

Film & Foto & TV Show Time

Lutajuća srca su bili akustičarski trio iz ’70-ih godina, jedan od one-hit wonder sastava koji je zauvijek obilježila jedna pjesma, balada ”Još malo”. O tom vremenu govori dokumentarac ”Arhiv emocija”, jedan od filmova ovogodišnjeg drugog dokuMfesta.

Grupu Lutajuća srca 1970. godine osnovali su Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal).

Na Omladinskom festivalu u Subotici, 1972. godine, dobili su prvu nagradu publike za  pjesmu ”Još malo” i, premda su imali još nekoliko uspješnih brojeva (”Jefimija”, ”Starac i more”, ”Brod za sreću”, ”Strepnja”), ništa u njihovoj 12-13 godina dugoj karijeri nije nadmašilo slavu prve balade.

Reditelj Vlastimir Ristić prošle je godine snimio dokumentarac ”Arhiv emocija”, u kojem o grupi i vremenu u kojem je stvarala svjedoče članovi Lutajućih srca.

Film je ove godine prikazan u nekoliko gradova u Srbiji, te na beogradskom ”Dok’n’ritam” festivalu, a prvu projekciju u BiH će imati na zeničkom festivalu muzičkog dokumentarnog filma ”dokuMfest”, 22. 9. 2017.

dokuMfest podržava

LOGO_AMUS