21. vijek Tehnologija

Kinezi napadaju tron carstva mobilnih telefona

xiaomi-mi-mix-2

Najveći i najočigledniji novi trend u pametnim telefonima je eliminacija okvira koji okružuje njihov ekran. Kineski Xiaomi Mi Mix 2 može promijeniti vaše planove o nabavci sljedećeg pametnog telefona.

Xiaomi je sve iznenadio kada je prošle godine pokrenuo svoj smartphone i već sa Mi Mix modelom pokazao početak trendova dizajna u 2017. godini. S nasljednikom Xiaomi Mi Mix 2 nameće još veći izazov konkurenciji.

Modernizirani dizajn nudi okrugle kutove i bočne strane, okvir koji je izrađen od aluminijumske legure i s keramičkom podlogom koju Xiaomi voli koristiti na svojim premium pametnim telefonima.

Sve ovo čini telefon koji je vizuelno zaista dobar i mnogo bolje se osjeća u ruci u odnosu na prethodnika. Međutim, još jedna promjena možda neće biti omiljena svima – Mi Mix 2 ne dolazi sa priključkom za slušalice.

Uređaj ima 5,99-inčni Amoled ekran rezolucije 1080 x 2160 piksela, OS mu je Android 7.1 (Nougat), a pokreće ga Snapdragon 835 u kombinaciji sa šest, odnosno 8 GB RAM-a.

Interna memorija dolazi u 64, 128 i 256 GB verziji, dok je prednja 12 MP kamera sa Sonyjevim IMX386 senzorom i 4-osnim optičkim stabilizatorom, a stražnja ima 5 MP

Neizmjenjina baterija ima kapacitet od 3400 mAh s podrškom za brzo punjenje. Početna verzija s 6 GB radne i 64 GB interne memorije košta oko 500 dolara.

1 komentara

Ostavi komentar