Denis-Mujadzic-Denyken

Slavni producent Denyken nakon 25 godina skida masku Aliena

Muzika - regija Show Time

Poslije 25 godina rada kao producent, snimatelj i aranžer za brojne muzičke zvijezde, poznati i cijenjeni producent okrenuo je sasvim novi list, otvarajući autorski projekt metaforički zanimljivo nazvan Bolaji Badejo.

Majke, Hladno pivo, Pips,Chips & Videoclips, Jinx, Zabranjeno pušenje, Vatra, Rade Šerbedžija, Arsen Dedić, Elvir Laković Laka, Quasarr i nebrojeni drugi muzičari u minulih 25 godina na svojim materijalima dobivali su potpis producenta, snimatelja ili aranžera Denija Mujadžića Denykena.

Nije to bio bilo kakav potpis. Denyken je za producentski rad nagrađen sa 6 Porina za šest različitih albuma, te sa 3 nekadašnje hrvatske novinarske nagrade Crni Mačak kao najbolji rock producent.

Bitno je doprinosio brojnim velikim karijerama i, potput većine studijskih magova (a kod nas pogotovo), ostajao u njihovoj sceni, bio njihov svojevrsni Bolaji Badejo.

Da, ništa vam to ime ne znači, dok ne otkrijemo da je to ime nigerijskog glumca u čuvenom filmu Ridleyja Scotta ”Alien”, koji je nosio kostim slavnog vanzemaljca, postavši jedan od kultnih filmskih likova, kojemu niko pravi lik nije znao.

I, eto, obilježavajući ove 2017. svoju 25-godišnjicu umjetničkog rada, Denis Mujadžić Denyken čini muzički zaokret pod imenom Bolaji Badejo, radeći autorsku muziku.

Prije nekoliko mjeseci još objavio je prvi singl ”Sve do mora”. Na njemu su sa Denykenom surađivali Ivanka Mazurkijević, Dino Osmanagić (A Zar Je To Važno), članovi Picksiebnera, Zabranjenog pušenja i drugi, kreirajući ”gorko slatku pjesmu… slatku jer u sebi ima irsko-keltsku melodioznost, a gorku jer se dvoje ljudi koji su nekad bili par rastaje… No rastanci nisu samo tužni, oni su novi početak, sreća, a to ponekad ne vidimo odmah. Glazba, za mene, utjelovljuje tu drugu stranu rastanka”, kako je simboliku, koju možemo porediti i s njegovim zaokretom, opisao Denyken.

Cijela ta nova Denykenova Bolaji Badejo priča koncipirana je kao projekt u kojem nije uvijek ista postava muzičara, već autor okuplja poznate i manje poznate aktere glazbene scene i na taj način otvara prostor za nove zvukove i kreativne ideje.

‘Nakon 25 godina i preko tri stotine raznih glazbenih projekata iza sebe vraćam se na neki način na početak uz Bolaji Badejo. Za kvalitetan producentski rad i suradnju s drugim autorima u karijeri najviše mi je pomoglo upravo to što sam i sam posjedovao taj, da tako kažem, refleks autora’, kaže Denyken.

Novi tek objavljeni singl ”Lost in Summer” je instrumental i autorski ga potpisuje Denis Kozlica, a pjesmu prati i Denykenov atmosferičan spot sniman na predivnim lokacijama Prigorja, gornjeg Pokuplja te Gorskog kotara.

Ugodna tema i upravo forma instrumentala samo je novi prilog za potvrdu očekivane raznolikosti i nečeg novog u muzičkoj priči Bolaji Badejo.