Queen, Bohemian Rhapsody set

Prvi snimci sa seta filma ‘Bohemian Rhapsody’

Film & Foto & TV Show Time

Premijera brit-američke biografske drame o grupi The Queen i životu njenog frontmena Mercuryja planirana je na Božić 2018. godine i londonski The Sun imao je privilegiju da objavi nekoliko kadrova sa seta na kojem su snimane scene famoznog Live Aida.

Zanimljiv je izbor reditelja filma, Bryana Singera, autora poznatog po visokobudžetnim filmovima o X-Menu i sličnim SF-avanturama, dakle bez ikakvog kreativnog dodira sa muzičkim svijetom. Također, prvobitni izbor tumača lika pjevača grupe The Queen bio je Sacha Baron Cohen, ali zbog ‘različitih vizija’ on je odustao, pa je filmski Freddie Murcury Rami Malek, 36-godišnji egipatsko-američki glumac.

Ostale članove benda igraju Gwilym Lee (kao gitarista Brian May), Ben Hardy (basista Roger Taylor) i Joe Mazzello (bubnjar John Deacon), dok su May i Taylor angažirani kao muzički producenti filma.

The Sun je objavio nekoliko kratkih video ilustracija snimljenih na setu kada su se radile scene nastupa benda na famoznom Live Aid koncertu 1985., uz paralelnu montažu odgovarajućih dijelova originalne svirke.