MasterGuitar

Flametal – flamenko aranžmani Maidena, Metallice, Megadetha

Muzika - svijet Show Time

Iz bogatog opusa recikliranja rocka na sve moguće načine, dio ovdašnje publike će prvi puta upoznati uživo i Master guitar projekt, dvojicu gitarista klasičara, koji u flamenko aranžmanu interpretiraju slavne rock/metal pjesme.

Holandski gitarista Thomas Zwijsen iskoristio je 2007. blagodeti You Tube kanala, pa je snimio spotove u kojima na klasičnoj gitari izvodi neke rock klasike, počevši s pjesmama grupa Iron Maiden i Deep Purple. Prvi su mu očito najdraži i 2014. je snimio album ” Nylon Maiden”, a sljedeće godine njegov drugi dio, isključivo s obradama Iron Maiden opusa, a sa njihovim nekadašnjim pjevačem Blazeom Bayleyjem realizirao je i dva autorska izdanja.

Udruživši se sa američkim gitaristom Benom Woodsom, koji je na isti način obrađivao metalce, nastao je projekt Master Guitar i njihov specifični žanr – flametal.

Queen, Kiss, Judas Priest, Metallica, Megadeth, The Who i, dakako, Iron Maiden dobijali su novu formu koja je publiku itekako privukla, jer pregledi njihovih spotova se broje u desetinama miliona.

Kako to uživo zvuči gitaristički dvojac predstavlja na euro-touru, koji uključuje dva koncerta u ovim krajevima, 26. 10. u SKC Fabrika u Novom Sadu i 27. 10. u zagrebačkom Hardplaceu.