Zeljko Bebek, naslovnica albuma

Željko Bebek i sretni 13. album poslije pet godina

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pet godina nakon albuma ”Kad poljubac pomiješaš sa vinom”, danas je izašao novi Bebekom album sa 9 pjesama, od rokerskih do balada, među kojima je najiščekivaniji duet s Oliverom Dragojevićem ‘Ako voliš ovu ženu’.

Novi, 13. studijski album Željka Bebeka otkako je napustio Bijelo dugme, objavljen za Croatia Records pod nazivom “Ono nešto naše“, najavljen je s tri singla, Prvak svijeta, Ja po kafanama koji je osvojio nagradu “Cesarica” za hit godine zabavne muzike 2017. te Ono nešto naše.

Ipak, u velikoj mjeri je posebno iščekivan duet koji Bebek pjeva s Oliverom Dragojevićem u baladi “Ako voliš ovu ženu“, za koju je ljubavnu priču napisao Nenad Ninčević, mnogima poznat kao ritam gitarista hitmejkerske splitske grupe Tutti Frutti Band.

Zanimljivo, ovo je drugi muzički susret Bebeka i Olivera, iako je prvi prilično čudan.

legende

Dogodilo se to 24. 5. 1975. u Zagrebu, kada je snimljena jedna neobična i rijetkima poznata pjesma  “Mladosti, hvala ti za radosti”, za koju je muziku i tekst napisao Zrinko Tutić, u to vrijeme još nepoznati mladi kantautor rodom iz Banja Luke i student u Zagrebu.

Tutić se prijavio na godišnji autorski radijski konkurs “Pjesma mladosti”, uz nekadašnji praznik u bivšoj Jugoslaviji, Dan mladosti. Izvođača za svoju pjesmu našao je igrom sudbine: u Zagrebu je susreo Gorana Bregovića, koji je prihvatio njegovu molbu da grupa Bijelo dugme snimi song. No, nakon što su prethodnog dana završili instrumentalnu matricu, pjevač Željko Bebek je javio da ne može doći i otpjevati vokal. Dobio je, naime, tešku upalu grla. Već očajan zbog toga da stvar propada, Zrinko se odjednom sjetio jednog perspektivnog splitskog pjevača koji je u to vrijeme boravio u Zagrebu zbog snimanja svog prvog albuma. Ovaj je pristao da uskoči i poslije vrlo kratke probe, na autorovu veliku radost, snimljen je i vokal. Mladi pjevač bio je – Oliver Dragojević. Tako je “Mladosti, hvala ti za radosti” postala neobični i jedinstveni zajednički snimak Bijelog dugmeta i Olivera. Pjesma je emitirana samo u radio programima i vremenom zaboravljena, ostavši zanimljiv raritet za kolekcionare.

Četrdeset i dvije godine poslije dva velika pjevača su konačno zapjevali zajedno i bez sumnje će taj duet ostati poseban trenutak Bebekovog albuma.

Od još nekoliko tema se očekuje da budu aduti, kao što je “Blues za tebe (Ti imaš sve)” koja podsjeća na Bebekove sjajne izvedbe s početka njegove karijere.

“To je pjesma kakvu sam baš poželio snimiti. Početkom 70-ih takve su pjesme, poput Dugmetove ‘Došao sam da ti kažem da odlazim’, bile hrabre jer se blues više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pjesmama i vjerujem da će i ovu pjesmu moja publika prigrliti”, rekao je Željko Bebek.

Novi album pjevač će posebno predstavljati u tri najveće regionalne metropole, Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, a onda treba očekivati i seriju koncertnih prezentacija.

Bebek_cover