elton-john-princess-di-funeral-1997-billboard

Dvadeset godina pjesme ‘Candle in the Wind 97’

GPS za dušu Vremeplov

Originalnu pjesmu “Candle in the Wind” iz 1973. godine Elton John je snimio u adaptiranoj verziji kao “Candle In The Wind 1997” ili “Goodbye England’s Rose”, kao posvetu princezi Diani koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 31. 8. a izveo ju je samo jednom – na njezinoj sahrani 6. 9. 1997.

Na singlu je song objavljen 13. 9. i odmah je dospio na prva mjesta gotovo svih svjetskih top lista. U Guinnesovoj knjizi rekorda, u izdanju za 2007. godinu, navedeno je da je “Candle In The Wind 1997” bio drugi najprodavaniji singl svih vremena, iza “White Christmas” Binga Crosbyja iz 1942., kao još uvijek nedostižnog rekorda.

Eltonov naslov je prema zvaničnim podacima zabilježio fantastičnu prodaju od 33 miliona primjeraka, a prihod je uglavnom uplaćen u humanitarne svrhe.

Jeste li znali: Originalnu pjesmu “Candle in the Wind” Elton John kao autor muzike i Bernie Taupin, autor stihova, posvetili su Marily Monroe, koja je umra 1962. Pjesma počinje stihovima “Goodbye Norma Jean”, što je pravo ime slavne američke glumice.