Vranduk - Bend Balkaneros

Furiozni završetak ljetne sezone za Balkaneros

Muzika BiH Show Time

World & pop-rock’n’roll grupa Balkaneros serijom koncerata po srednjoj Bosni završila je svoju vrlo dinamičnu ljetnu live sezonu, pa se može intenzivnije posvetiti nastavku rada na novom albumu.

Bend je imao vrlo dinamično ljeto, sa dosta nastupa na zanimljivim eventima i koncertima u Kaknju, Donjem Vakufu, Sarajevu i na srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk nadomak Zenice.

– Svaki od događa je bio specifičan, recimo Vranduk je vrlo, vrlo inspirativan ambijent – kaže Haris Abdagić, lider Balkanerosa – ali poseban izazov su nam bili nastupi u sarajevskim klubovima Monument i City Pub, dva dana zaredom, koji su bili dijelovi muzičkih događanja u vrijeme Sarajevo Film Festivala. Muzičari najviše vole kada im publika traži bis, a to nam se događalo na svakom nastupu, pogotovo u City Pubu, gdje nikome nije bilo dosta ni poslije četiri sata svirke.

Abdagić dodaje da će Balkaneros, poslije kraćeg odmora, uskoro izbaciti video spot za hit iz drugog plana, pjesmu ”Haljine” sa prethodnog albuma ”Balkaneros rokenrol”, a onda se posvetiti nastavku rada na novom albumu.

– Nakon singlova ”Da da da” i ”Sicilija”, već početkom jeseni ćemo predstaviti ”Umorni blues”, u kojem gostuje regionalno poznati i vrhunski gitarista, Emir Hot, dok u međuvremenu u studiju polako snimamo nove teme, – otkriva Abdagić.

Zanimljivo je da još ne posustaje odjek reakcije oficijelnog fan kluba Marka Knopflera na balkan-style obradu njegovog klasika ”Money for Nothing”, koju je ranije snimio Balkaneros. Tako je nedavno zvanični direstraitsblog svojim čitaocima predstavio popularni bh. bend, a ovih dana će objaviti i opširni intervju sa Harisom Abdagićem.

– Epizoda sa Knopflerom pretvara se u neku vrstu lavine i otvara još jedno novo poglavlje za bend, čije detalje za sada nećemo otkrivati, – tajnovit je lider Balkanerosa.

Balkaneros su: Haris Abdagić. Aldin Šehić Šama, Ernad Bihorac, Sead Solo, Semir Solo, Armen Škobalj i Almin Režepagić Crni.

Dijelove sa zadnjih nastupa grupe predstavljamo u foto i video galeriji.

1 razmišljanje na “Furiozni završetak ljetne sezone za Balkaneros

Komentari su zatvoreni.