Plavi_orkestar_koncert_promo

Ambiciozni veliki Everblue tour 2017 Plavog orkestra

Muzika BiH Show Time

Dijelove turneje nazvane po kompilacijskim albumima iz 1996. slavna pop grupa će snimati za svoje prvo live izdanje, kao i za dokumentarnu seriju, a dva najveća koncerta zakazana su za sutra u Sarajevu i u nedjelju u Beogradu.

Zagrijavanjem na Etno festivalu Kladovo, 23. 7., zvanično je započeo ”Everblue tour 2017” koji će trajati do proljeća naredne godine po cijelom regionu.

Prvi spektakl se očekuje u petak, 18. 8., na open free koncertu ispred sarajevske Vječne vatre i na tom prostoru, gdje se tradicionalno događaju veliki koncerti, očekuju se 40.000 ljudi.

Nastavak će biti još spektakularniji – u nedjelju, 20. 8., Plavi orkestar svira na Belgrade Beer Festu pred više od 100.000 očekivanih posjetilaca, a na sceni će mu se pridružiti Brano Đurić Đuro, frontmen Bombaj štampe.

Iz produkcijskog štaba Orkestra najavljeno je da će ”Everblue tour” uključiti koncert na gradskom trgu u Karlovcu, koncerte u Areni Zagreb, stadionu Stožice u Ljubljani, te Novom Sadu, Mariboru i Tuzli, sa još nepoznatim terminima.

Kako je ranije najavio Saša Lošić, na turneji će se snimati materijal za prvi live album Plavor orkestra (uz otkrivanje podatka da će se na njemu naći i dvije nove pjesme za koje je tekstove napisao Momčilo Bajagić Bajaga), kao i dokumentarna serija, što će biti druga filmovana priča o sarajevskom sastavu, poslije dokumentarca Pjera Žalice “Orkestar” iz 2011.