elvis presley jailhouse rock

Četrdeset godina Elvisove smrti ili – Elvis Is Alive!

GPS za dušu Svijet tajni Vremeplov

Fenomen i mit o Elvisu, jedinoj osobi na planetu za koju se tvrdi da ga cijeli svijet odmah prepoznaje samo po imenu, još traje i sigurno će zauvijek trajati.

Uz ovaj 15. 8. 2017., dan kada se obilježava 40 godina od smrti Elvisa Presleyja, fanovi i mediji diljem svijeta prisjećaju se njegovih pjesama i svih činjenica zbog kojih je King i postao mit.

Evo nekih.

Njegovo imanje Graceland je 1991. upisano u američki Nacionalni registar povijesnih mjesta, kao prvi objekt iz svijeta rock and rolla.

Samo u Americi formirano je više od 1000 Elvisovih fan klubova, a u jednoj anketi utvrđeno je da 84% Amerikanaca tvrdi da je Presley na neki način dotakao njihove živote.

Ubrzo nakon Elvisove smrti počele su se javljati tvrdnje da je on živ (s najnevjerovatnijim objašnjenjima), a mit i danas traje, kada bi on trebao imati 82 godine. Zbog toga je i dalje aktivna stranica elvis-is-alive.com, koja, sudeći po svemu, još dobro zarađuje od prodaje suvenira i izdanja, pa nije isključeno da će trajati i trajati uz tvrdnju ‘Elvis je vječan’.

Ko bi ga znao!? Naime, kanadski zubar Michael Zuk ima jedan Elvisov zub i vjeruje da će, tamo negdje poslije 2040. godine, koristeći raspoloživi DNK – klonirati Kinga!

Any Way You Want Me (That’s How I Will Be), reče jednom Presley.