Rock School

Razlozi za pohađanje Rock škole Mostar

Muzika BiH Samo urbano Show Time

Od 15. 8. 2017. počinje upis u šestu školsku godinu Rock škole Mostar i pohađanje nastave za bubnjeve, bas gitaru, električnu gitaru, klavijature, saksofon i vokal, te audio produkciju i produkcije elektronske glazbe.

Ovaj poziv mladima iz Mostara i šire okolice prilika je da podsjetimo na neke značajke ove jedinstvene institucije u cijelom regionu.

Kroz proteklih pet godina, program Rock škole je pohađalo više stotina mladih muzičara. Neki od njih su iskoristili priliku da okušaju svoje talente a neki su pak usavršavali svoje znanje i vještine, te već sada postali odlučni da muzika bude njihova profesionalna životna karijera.

Rock škola je u protekloj godini realizirala preko 4000 sati individualne i session band nastave, te ponudila svoje prostorije za još preko 3000 sati za vježbe i probe. Samo u prošloj godini formirano je 70 session bendova koji su se prezentirali kroz pet programskih koncerata na različite teme muzičkih žanrova, te velikim koncertom obilježila Svjetski dan muzike i svečanu završnicu pete školske godine.

Studenti škole su putovali na dvije razmjene, u Srbiju i Francusku, a uz podršku Ambasade SAD-a u BiH organizirala je drugi po redu glazbeni kamp pod nazivom Summer Rock School – Songs that matter na kojem je učestvovalo 50 mladih muzičara iz čak 18 BH gradova. U sklopu realizacije ovog kampa, škola je organizirala mini turneju od 10 koncerata u 10 BH gradova, formirala 10 bendova na kampu koji su se predstavili velikim koncertima u Mostaru i Sarajevu te snimili svoje autorske pjesme u DK audio studiju Rock škole.

Osim nastave za bubnjeve, bas gitaru, električnu gitaru, klavijature, saksofon i vokal, Rock škola sada također nudi i nastavni program za pohađanje audio produkcije i produkcije elektronske glazbe.

Nastavni program Mostar Rock School je prilagođen mladim polaznicima te se implementira u dvije smjene, ovisno o tome da li polaznici svoju redovnu nastavu (u osnovnim i srednjim školama i na fakultetu) pohađaju u jutarnjem i popodnevnom terminu. Program Mostar Rock School je osmišljen da razvije vještine muziciranja kod mladih osoba, ali i da spoji mlade ljude sa istim interesovanjem.

Svi zainteresirani, bez obzira na to da li imaju predhodno znanje ili ne, mogu se prijaviti na jednostavnu audiciju. Rock škola Mostar nudi potpuno opremeljene prostorije za učenje i vježbanje moderne muzike, a mjesečna članarina za pohađanje jednog instrumenta iznosi 30 KM. Uz prijavu, sa svim osnovnim podacima, na adresu prijave@mostarrockschool.org potrebno je dostaviti motivacijsko pismo (razlog zbog kojeg se želite upisati u Rock školu), a upisi traju do 01. rujna/septembra 2017.