Skrtice, Cane

Video priče sa Mostarske gitarijade ‘Na putu za jug’

Muzika BiH Show Time

Inserti iz nastupa pobjedničkog benda Pajperov smijeh, te zapaženih svirki Snake Eater, Crni Dani Cerna i The Synergy, kao i revijalnih izvođača, Škrtica, Cacafuego i Generacije bez kompasa sa Emirom Hotom kao gostom.

Pajperov smijeh iz Banja Luke, pobjednik po ocjeni žirija, osvojio je glavnu nagradu – trodnevno snimanje u iznimnom studiju Muzičkog centra Pavarotti, što je značajan podsticaj njihovom radu.

Snake Eater (Sarajevo), Crni Dani Cerna (Lukavac) i The Synergy (Tuzla) ilustracija su različitih stilskih izraza na ovogodišnjoj Gitarijadi.

Škrtice, predvođene Canetom, bili su gostujuće zvijezde Mostarske gitarijade. Koncertno su predstavili svoj prvi album, a saznali smo – Cane već ima pjesme za njihovo novo izdanje, na koje ćemo, naravno, još počekati neko vrijeme (… a ”Ispod cene prodaje me vreme”, ekskluzivno otkrivamo jedan od stihova nove Canetove pjesme i njegovu najavu – novi album će biti još žešći).

Cacafuego iz Goražda, pobjednik prve Gitarijade ”Na putu za jug”, vratili su se na scenu koja im je donijela vrijednu titulu, i jednosatnim koncertom pokazali da je tadašnji žiri prepoznao potencijal benda koji ima perspektivu.

Generacija bez kompasa iz Srebrenika u Mostaru je izvela poseban program ”Tribute to Smak”, a u pjesmi ”Blues u parku” priključio im se virtuozni gitarista Emir Hot, koji je na Gitarijadi bio član žirija.