Nerno Belan

Čarolija rock fotografija Anamarije Vartabedijan

Gledam Muzika - regija Show Time

Beogradska autorica umjetničke fotografije koncertnom fotografijom bavi se od 2004. godine i iz njenog vrlo interesantnog opusa će uskoro biti predstavljena kolekcija ‘’Jer pjesma je dio nas’’ posvećena Neni Belanu i Fiumensima.

Anamarija Vartabedijan diplomirala je 1988. slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala 2001. godine na slikarskom odsjeku. Koncertnom se fotografijom bavi od 2004. godine i na više od 400 koncerata diljem regije zabilježila nebrojene uzbudljive i jedinstvene live trenutke brojnih izvođača, a posebno onih s kojima je radila kao oficijelni fotograf (KUD Idijoti, Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI).

Pokretač je projekta Rock momenti – izložbe koncertne rock fotografije, realizirane 17 puta od 2007. godine do danas.

Deset godina fotografiranja i prijateljstva s Nenom Belanom & Fiumensima, Anamarija Vartabedijan obilježit će izložbom fotografija “Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina” u riječkoj Galeriji “Juraj Klović”, od 16. do 26.8. 2017. Izložba se priređuje povodom dvadeset godina benda i nagrade “Zlatni grb Grada Rijeke” koja im je ove godine dodijeljena.

Na izložbi će se naći izbor najboljih 60 fotografija velikog formata koje su nastale na njihovim koncertima u proteklih deset godina u Zagrebu, Beogradu, Kragujevcu, Šibeniku, Varaždinu i Splitu.

Anamarija i Fiumens
Anamarija i Fiumens