Mantra-album

Manntra – prodor na ino tržište sa albumom na hrvatskom jeziku

Muzika - regija Show Time

Umaški folk metal sastav Manntra jedan od rijetkih domaćih bendova koji su svoj album izdali izvan matičnog diskografskog tržišta – i to s pjesmama otpjevanim isključivo na svom jeziku!

U kontekstu često spominjanog pitanja ‘zašto veliki broj novih bendova u svim zemljama našeg regiona pjevaju na engleskom jeziku’ i dileme može li im to pomoći u pokušaju mogućeg proboja na ino tržištu, ovo je slikovita priča: album “Meridian” grupe Manntra objavljen je na tržištima Njemačke, Švicarske i Austrije.

Mnogi ovdašnji metalci pišu pjesme i pjevaju na angleskom jeziku, kao ‘prirodnom’ za ovaj žanr. Da sasvim prirodan može biti na bilo kojem jeziku, ako je muzička ideja originalna i izvedba uvjerljiva, pokazuje, eto, Manntra.

“Iznenađeni i potaknuti jakim reakcijama iz inozemstva na glazbu koja je pjevana isključivo na hrvatskom jeziku, u suradnji s diskografima, odlučili smo se za ovaj hrabar potez. S ovim ćemo albumom krenuti i na turneju po Njemačkoj krajem ove godine. Do kraja kolovoza ćemo imati nekoliko koncerata kroz Njemačku kao podrška njemačkim rock velikanima In Extremo na njihovoj turneji gdje nastupaju u starim Njemačkim dvorcima i njihovim dvorištima kao svojevrsni festivali”, rekli su dečki iz Manntre.

Album “Meridian” sadrži 11 pjesama, a poseban je i po tome što je sve odsvirano uživo i uz korištenje “vintage” opreme, te gajdi, harmonike i ostalih originalnih instrumenata, koji su rezultirali najživljem albumu benda, gdje se nije tražio nikakav kompromis, ni kalkulacija.

Zvuči kao vrlo jednostavan recept…