KONVOJ

Gitarijada ‘Na putu za jug’, prva etapa (fotogalerija)

Muzika BiH Show Time

U prvoj večeri jedine ekskluzivno BiH gitarijade ‘’Na putu za jug’’ predstavljena je i prva polovina bendova izabranih za takmičenje, poslije kojih je sarajevski Konvoj priredio fantastičan koncert, a sve to na +40 u večernjim satima!

Dum Dum (Sarajevo), Grefran (Bihać), Kob (Kostajnica) i Starbridge (Sarajevo) predstavili su se svaki sa svojim polusatnim programom i da ne prejudiciramo ocjenu žirija, predvođenog Nebojšom Antonijevićem Antunom (gitarista Partibrejkersa), valja istaknuti jedan detalj – imponirala je sjajna uvježbanost sve četiri grupe, kao i njihova energičnost, premda je mostarsku noć pratila rekordna, jedva izdržljiva sparina.

Razlog je to za skromnu posjetu, ali ona nije uticala ni na Konvoj, koji je svirao puna dva sata na kraju programa, valjda još žešće zbog žestoke vrućine.

Večeras sviraju Crni dani Cerna (Lukavac), Pajperov smijeh (Banja Luka), Snake Eater (Sarajevo) i The Sinergy (Tuzla), te gostujuća Generacija bez kompasa, koja će izvesti program Tribute to Smak.