Dino Merlin, spot

Dino Merlin: tajna ili recept njegovog trajanja

Brbljaonica Muzika BiH Show Time

Uspjeh svakog albuma najbolje ocjenjuje vrijeme. Pune tri godine poslije objavljivanja, ”Hotel Nacional” Dine Merlina još privlači pažnju, još može puniti najveće koncertne prostore, još može ponuditi nove atraktivne spotove…

Potvrđuje to premijere najnovijeg spota za pjesmu “Sve dok te bude imalo”, u režiji Harisa Dubice i Edvina Mulalića.

Mega-produkcija je sasvim očekivana za standarde kojih se drži zvijezda i profesionalac poput Dine Merlina, ali nikakav veliki budžet ne vrijedi previše, ako ekipa nema dobru zamisao i adektavnu realizaciju. U ovom slučaju, ona je, najkraće rečeno – na svjetskoj razini.

I to je taj famozni recept – to stalno preispitivanje, istraživanje i želja da se svakim novim ostvarenjem nadmaši sve prethodno – što donosi rezultat kakav ovog ljeta ima showHotel Nacional”, koji je do sada ugostio preko pola miliona posjetilaca.

Zbog  toga su floskule ‘lako je njemu’ besmislene. Do toga treba doći. Konstantnim i predanim radom. Zbog njega ponekad (koliko god ‘ozbiljnoj publici’ heretički zvučalo), u tom segmentu, kapu možemo skinuti brojnim zvijezdama ‘lakih nota’. Dakle, ne zbog toga što je mas-publika ”naivna, povodljiva i glupa”, nego zato što populističke zvijezde nude maksimum koji se od njih očekuje. Što većina drugih, nažalost, ne čini uvijek.