Antonio Tkalec

Moj stav: prvi komentar muzičara o You Tube obmanama

Brbljaonica Muzika - regija Show Time

Najčitaniji tekst našeg portala ”Glas.ba otkriva veliku prevaru: tajna milionskih You Tube pregleda” napokon javno komentira jedan muzički profesionalac, potvrđujući da većina među njima nisu sretni zbog učestale obmane publike.

Moje ime je Antonio Tkalec i samostalni sam glazbeni umjetnik moderne duhovne glazbe iz Hrvatske, sa djelovanjem po cijelom svijetu.

Baš sam pročitao Vaš članak o lažnim pregledima na You Tubeu. Ne mogu opisati koliko sam sretan zbog tog članka, jer sve što ste napisali stoji čvrsto. Član sam ZAMP-a, Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i ovoj temi često međusobno raspravljamo na konferencijama, sjednicama, sastancima ali…..uvijek ista stvar.

Danas Severina ili 2Cellos objave snimak na You Tubeu, sutra otvoriš You Tube, tamo te pričeka video sa porukom “preporučeno za vas”. Ispod snimke piše “objavljeno prije 1 dan” (!) i… naravno, video ima preko milijun pregleda.

Moj dragi kolega Gibonni, koji je stvarno naša najveća i najkvalitetnija glazbena zvijezda, ima 570.000 pregleda za hit “Vesla na vodi” objavljen prije 6 godina! Pa se onda pitamo!!!

Da ne govorim o svojoj duhovnoj glazbi, koju stvaram sa srcem i za koju se trudim da bude na najvišoj razini kvalitete (produkcijski su neke pjesme i daleko “jače” od mnogih komercijalnih), za svaki singl, album, koncert moram se ubiti od posla zajedno sa svojom ekipom da bismo došli do publike.

Kad 3 godine nakon objavljivanja spota imam 10-20 tisuća pregleda – za mene je to sjajan uspjeh. Zato jer znam da je svaki taj pregled stvaran i da je svaki zabilježen, jer je gledatelj/slušatelj stvarno želio čuti/vidjeti moju pjesmu.

To je naša realnost. I, zato, hvala za članak. Podijelit ćemo ga po našim portalima i na sljedećoj sjednici ZAMP-a i HDS-a ću glazbenicima i izdavačima predočiti ovo. Nadam se da ćemo jednom nekako stati tome na kraj, ali za početak barem da javnost uvjerimo kako “nasjedaju” na teške i glupe prijevare.

Hvala još jednom. Evo, šaljem link jedne svoje pjesme, koja ovih dana doživljava uspjehe vani, nakon što smo se jako jako namučili i naradili za njenu promociju. Ako ova pjesma za 10 godina bude imala samo 10 tisuća pregleda, znat’ ću da svaki puta jeste gledana i slušana.

Lijep pozdrav, Antonio.

Antonio Tkalec, rođen prije 34 godine u Nedeljancu pokraj Varaždina, jedna je od posebnih muzičkih pojava na hrvatskoj sceni. Svira gitaru, klavijature, udaraljke, bubnjeve odnosno gotovo sve instrumente osim puhačkih.

Duhovne pjesme počeo je pisati još sa 16 godina i 2000. snimio je svoj prvi duhovni album, sa svojim tadašnjim bendom Pro vobis. Bio je član američko-nizozemske glazbeno-kazališne skupine “Cosmo Entertaiment”. S njima je putovao na velikoj turneji, nastupajući u jednoj od glavnih uloga u kazališnoj verziji mjuzikla “Moulin Rouge”.

Pažnju šire publike privukao je prije pet godina, nastupajući u reality show programu ”Supertalent”.

Antonio Tkalec, Supertalent
Antonio Tkalec, Supertalent