Na Zapadu ništa novo! A bogme ni na Istoku!

Muzika BiH Show Time

Možete ga voljeti ili ne voljeti, ali Dino Merlin je najveći bosanski ‘izvozni muzički proizvod’. Poput većine, i on dijeli sudbinu iz narodne izreke da je kućni prag najveća planina, pa najveće (medijsko) oduševljenje doživljava kada zapjeva susjedima.

Merlin je 28. 7. po drugi put u karijeri ispunio pulsku Arenu, a komentari su ispisani u gotovo svim medijima u Hrvatskoj.

Index.hr – Sarajevski kantautor Dino Merlin još jednom je potvrdio status megazvijezde glazbenih pozornica. Ovoga puta priredio je nezaboravni spektakl na najljepšoj pozornici na Mediteranu – u pulskoj Areni.

Dnevnik.hr – Dino Merlin održao je koncert za pamćenje u krcatoj pulskoj Areni. Prema broju posjetitelja Merlinov koncert ušao je u povijest…

Jutarnji – Dino Merlin koncert je rasprodao danima unaprijed zbog čega je sinoć vladala ogromna gužva na svim ulazima, ali publika je strpljivo čekala glazbenu poslasticu koju neće tako brzo zaboraviti.

Dino Merlin, Arena Pula 2017
Dino Merlin, Arena Pula 2017 (foto: Željko Vidanović)

Večernji – Nekadašnji rimski koloseum nikad dosad ni na jednom koncertu nije posjetilo toliko ljudi koliko je sinoć pjevalo skoro tri sata uz pravog glazbenog čarobnjaka koji je ovim nastupom srušio vlastite granice i postavio nove standarde za buduće spektakle.

Glas Istre – Laseri koji su proparali zrak u Areni i osvijetlili njen unutrašnji plašt i dio stepenica označili su početak još jednog trijumfalnog dolaska Dine Merlina koji je još jednom potvrdio status jedne od najvećih regionalnih zvijezdi. Od prvog trenutka bilo je jasno da njegov koncert na kojem promovira album “Hotel Nacional” po kojem je i turneja dobila ime, neće biti običan nastup nego pravi show, a to je pogotovo bilo jasno dva sata i petnaest minuta kasnije kada je sve bilo gotovo.

I za kraj, naš komentar: to je bio samo produkcijski i izvođački vrhunski izvedeni muzički show. I drugačije ga ne treba ni gledati.