Quincy-Jones-Michael-Jackson-billboard

Quincy Jones dobio spor s nasljednicima Michaela Jacksona

Muzika - svijet Show Time

Legendarni producent je prvobitno tražio 30 miliona dolara, iznos za koji je tvrdio da je bio prevaren nakon smrti Kralja popa 2009. godine, objavljuje američki Billboard. Štulić nema komentar.

Muzički mogul Quincy Jones, koji je producirao slavne albume Michaela Jacksona ”Off the Wall”, ”Thriller” i ”Bad” u srijedu (26. 7.) je stao pred porotu suda u Los Angelesu i saslušao odluku kojom mu je dodijeljeno 9,4 miliona dolara u suđenju protiv Jacksonovih nasljednika, koje je tužio tvrdeći da je prevaren za autorske naknade nakon što je Kralj popa umro 2009. godine.

Naknada nije 30 miliona dolara, koliko je u tužbi tražio legendarni producent, ali iznos odražava više od onoga što su Jacksonovi nasljednici vjerovali da bi trebali platiti.

Poslije izricanja presude, Jones je rekao: “Kao umjetnik, vjerujem da je održavanje vizije i integriteta stvaralaštva od najveće važnosti. Osim ponosa, ostaje mi utjeha da se ove pjesme uvijek slušaju u svakom kutku svijeta”.

“Quincy Jones nije bio partner Michaela Jacksona i nije naš partner”, rekao je zastupnik tužene strane nakon suđenja. “Iako je dobio 20 miliona dolara manje nego što je zatražio, to je još uvijek velika količina novca i to je nesreća.”

Džoni Štulić šuti.