Tyger Lamb

Ispovijest pritajene zvijeri koja se oslobodila na Demofestu

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka ‘coctail’ grupa Tyger Lamb, po ocjeni Demofestovog stručnog žirija, osvojila je drugo mjesto, ali dojam koji su ostavili nikako se ne može formalno rangirati. To pokazuje i njihova vrlo neobična ispovijest.

Teško je na temelju samo jedne pjesme proniknuti u stil nekog benda i nezahvalno je procjenjivati njegov potencijal, ali zagrebački Tyger Lamb je, izvodeći svoj broj ”Medicine Man” na Demofestu, najkraće i najjednostavnije – bio veliko osvježenje.

Kao što je originalna njihova pjesma, jednako tako duhovito sami opisuju svoju kratku prošlost i (nadamo se) dugogodišnju budućnost. Slijedi tekst koji je napisao bend.

Tyger Lamb sa trofejom Demofest
Tyger Lamb sa trofejom Demofest

Tyger Lamb je rođen na zimu 2016. Kako to često u životu biva, ljubav se rađa kad je najmanje očekuješ. Tako i ovo janje u tigrovu ruhu svoje rođenje može zahvaliti spletu sretnih okolnosti i dobrim duhovima iz projekta SŠSŠ (Suši sa Šaranom), na čijem se džemanju u zagrebačkom klubu Pločnik uz palačinke, finu mjuzu i pivo upoznaju glas i bas benda.

Nekoliko tjedana kasnije i nakon x suradnji s raznim drugim životinjama i bendovima (Breakdown, Dog’s Beach, I do, Letarg, Kobok, Suho Grlo Nos, Škripzikl), nakon jedne zajedničke kave dogovaraju probu već idućeg dana u garaži kod sjajnog domaćina legendarnog Zoxa, Lemmy ga blagoslovio. Zvijer je rođena.

Svi vole dobar rock’n’roll roštilj sa začinima bluesa, surfa, countryja, rockabillyja, duba i drugih finih žanrovskih trava pa se time hrani i beba zvana Tyger Lamb. Zvijer naoko umiljata lica sljedećih se nekoliko mjeseci pripitomljava u garaži.

U međuvremenu seli kod podjednako sjajnih domaćina tonaca i tehničara Kreše i Nevena koji svojim savjetima dodatno obuzdavaju pomahnitalu živinu.

Svoj prvi izlazak u internetski svijet tigrasto janje doživljava prilikom prijave za Demofest u 3. mjesecu, a prvu šetnju izvan kaveza na Demofestu 2017.

Tyger Lamb pjeva o ljubavi i ratu, svjetlu i tami, životinjama u ljudskom obliku, javoru čija sjena skriva jedan izgubljeni život, sireni koja je more zamijenila kopnom i drugim duševno relevantnim temama.

Sljedeći je korak u planu ovog četveroglavog mutanta discipliniranje u studiju, a nakon toga izlazak u klubove i druga mjesta gdje su takve pojave dobrodošle.

U međuvremenu, dragi naši čitatelji, ni vi ne obuzdavajte zvijer u sebi i hrabro kročite u kavez Tyger Lamba.