Park Orsula - SARS www.parkorsula.com

Ako postoji koncertni raj na zemlji, onda je to dubrovačka Orsula

Muzika - regija Show Time

Na ovogodišnje izdanje Festival Park Orsula u Dubrovniku poslije Femija Kutija stiže i famozni blues izvođač Keziah Jones, a najava tog događaja prilika je da vas upoznamo sa najljepšom binom i koncertnim ambijentom na svijetu.

Na veličanstvenoj prirodnoj pozornici Parka Orsula, koja se nalazi na strmoj hridi, 200 metara iznad mora i nudi jedan od najljepših pogleda na staru gradsku jezgru Dubrovnika i otok Lokrum, četvrtu godinu organizira se Park Orsula Music Festival.

Od polovine šestog mjeseca do kraja devetog ovaj festival nudi stilski raznovrstan program, koji su do sada izvodili Vlatko Stefanovski Trio, Rundek Cargo Trio, Goran Bare i Majke, Dječaci, Sevdah Takht Damira Imemovića, Teofilići & Miroslav Tadić, Neno Belan, Svadbas, Meri Cetinić, Zdenka Kovačiček, S.A.R.S. i brojni drugi.

Park Orsula

Posebnost ovog festivala, osim atraktivnih glazbenih imena, jedinstvena je prirodna lokacija, koja predstavlja arheološki lokalitet iz 14 stoljeća. Ova unikatna ljetna pozornica u smiraj dana postaje čudesno mjesto koje stvara neponovljivi doživljaj.

Jedan od posebno atraktivnih ovogodišnjih koncerata na Orsuli već se dogodio 11. 7., kada su nastupili Femi Kuti & The Positive Force, te Zemlja Gruva, dok novi jednake vrijednosti slijedi u subotu, 29. 7.

Na festivalu će tada sa svojim bendom svirati Keziah Jones, fenomenalni nigerijski blues muzičar sa velikom internacionalnom karijerom.

Keziah_Jones

Poznat je po svom karakterističnom stilu tzv. blufunku, fuziji sirovih blues elemenana i tvrdog, oštrog funk ritma, te njegovih nigerijskih roots korijena u yoruba muzici i soula, koji imaju presudni uticaj na njegov stil.  A njega odlikuje prepoznatljivi način sviranja gitare, uključujući i njegovu ‘perkusionističku’ tehniku koja je slična slapping tehnici bas gitarista.

Omima koji će imati sreću da ljetuju u Dubrovniku ili bližoj okolini još ćemo preporučiti flamenco program u izvedbi Irene Rueda and Jose Enrique Morente (5. 8.) i Atomsko sklonište (11. 8.), dok detalje svih programa možete naći na Facebook stranici festivala.